Maduro: Venezuela'yı, Bolivarcı devrimi, Chavez'i çılgınca seviyorum

Sağcı muhalefetin görevden ayrılmasını istediği Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, eski Uruguay lideri Mujica’nın kendisini ‘çılgın’ olarak nitelemesine atıfta bulunarak “Venezüella'yı gerçekten çılgınca seviyorum” dedi.

Maduro: Venezuela'yı, Bolivarcı devrimi, Chavez'i çılgınca seviyorum

Sağcı muhalefetin görevden ayrılmasını istediği Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, eski Uruguay lideri Mujica’nın kendisini ‘çılgın’ olarak nitelemesine atıfta bulunarak “Venezüella’yı gerçekten çılgınca seviyorum” dedi.

Uruguay’ın eski Devlet Başkanı Jose Mujica, Maduro’nun kendisini diktatör olmakla eleştiren Amerikan Devletleri Örgütü (OAS) Başkanı Luis Amargo’yla yaşadığı tartışmaya değinerek “Maduro gerçek bir çılgın” demişti.

Muhalefetin Maduro’nun görevden ayrılması için yaptığı referandum çağrısına destek veren OAS Başkanı Luis Amargo, Maduro’nun Venezuela halkına ihanet ettiğini öne sürmüş, Maduro ise Amargo’yu CIA ajanı olmakla suçlamıştı.

Muhalefetin ülkedeki solcu yönetimi devirmeye çalıştığını vurgulayan Maduro, “Evet ben gerçekten de çılgınım, Venezuela’yı, Bolivarcı devrimi, (eski Devlet Başkanı Hugo) Chavez’i çılgınca seviyorum” diye konuştu.

Kaynak: Sputnik Türkiye