Madenci düşmanı patron: Soma'da öldürdü Yeni Çeltek'te işsiz bıraktı

Soma'daki katliamın sorumlusu Soma Holding'e bağlı Yeni Çeltek Maden İşletmesi’ni kapatılması kararıyla işsiz kalan 300 madenci eylemlerini yeraltında sürdürecek.

Madenci düşmanı patron: Soma'da öldürdü Yeni Çeltek'te işsiz bıraktı

Soma’daki katliamın sorumlusu Soma Holding’e bağlı Yeni Çeltek Maden İşletmesi’ni kapatılması kararıyla işsiz kalan 300 madenci eylemlerini yeraltında sürdürecek.

Amasya Suluova’da Kayadüzü beldesinde 61 yıldır üretime devam eden Yeni Çeltek Maden İşletmesi’nin madenin işletmecisi Soma Holding’e bağlı Gürmin Enerji A.Ş. tarafından kapatılmasıyla 300 madenci işsiz kaldı. 90 işçi geçen aylarda Soma Işıklar madeninde bir süre çalışıp geri döndü.

Haftalardır eylemlerini sürdüren işçiler seslerini duyurabilmek için dün madene girerek 450 metre derinlikte eyleme başladı. Talepleri yerine getirilinceye kadar madende kalacaklarını belirten işçiler madene girerken dışarıda kalan nöbetçi arkadaşlarıyla vedalaştılar.

İşçilerden Musa Turan “Biz işimizi istiyoruz. Biz Soma’ya gitmek istemiyoruz, burada çalışmak istiyoruz. 4 çocuğum var, hepsi okula gidiyor. Madene girip, taleplerimiz yerine getirilinceye kadar çıkmayacağız” dedi.

İşçi İsa Karadeniz “Yeni doğan ikizleri kime bırakıp da Soma’ya gideyim. Ekmeğimiz için, çocuklarımız için madene iniyoruz, yetkililerin sesimize kulak vermesini istiyoruz” diye konuştu. Daha sonra 300 maden işçisi “Ölmek var dönmek yok” diye bağırarak madene indi.