Lozan'da yapılan 'Suriye Zirvesi'nde herhangi bir karara varılmadı

Lozan'da yapılan Suriye Zirvesi'nde ateşkes, siyasi müzakere, insani yardımlar ele alındı ancak görüşmeler sonucundan herhangi bir karara varılmadı.

Lozan'da yapılan 'Suriye Zirvesi'nde herhangi bir karara varılmadı

Lozan’da bugün düzenlenen Suriye konulu görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, toplantıda kesin kararlar alınmadığını ama insani yardım konusunda uzlaşı olduğunu vurguladı. Çavuşoğlu bir an önce ateşkes sağlanmasının ve siyasi müzakerelere başlanmasının önemine dikkat çekti.

Rusya ve ABD’nin liderliğinde, Türkiye, İran ve Suudi Arabistan’ın da aralarında bulunduğu bölge dışişleri bakanlarının katılımıyla İsviçre’nin Lozan kentinde düzenlenen Suriye toplantısı 21.07 itibarıyla sona erdi.

Çavuşoğlu: Londra’da yeni bir toplantı yapılacak

Toplantının ardından açıklama yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, toplantıda görüş birliği oluştuğunu kaydederek, Londra’da yeni bir toplantı yapılacağını söyledi: “Ateşkesin bir an evvel sağlanması gerekiyor. Şu kararlar alındı, ateşkeste uzlaşma sağlandı gibi bir şey beklenmiyordu zaten. Kesin sonuç çıkmadı ama insani yardım konusunda görüş birliği var. Ateşkes mi önce olsun El Nusra mı önce terk etsin, bu konularda farklı görüşler oldu. Yarın Londra’da yeni bir toplantı yapılacak.”

Lavrov: Taraflar Suriye’de en kısa sürede siyasal bir sürecin başlamasından yana

Toplantıda ‘ilginç’ teklifleri değerlendirdiklerini belirten Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ise, “Taraflar Suriye’de en kısa sürede siyasal sürecin başlamasında yana” diye konuştu.

Kerry: Beyin fırtınası

Lozan’da bugün düzenlenen Suriye konulu görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, yapıcı geçtiğini söylediği toplantıyı ‘beyin fırtınası’ olarak nitelendirdi.