Londra Belediye Başkanı Boris Johnson: Elimizdeki tek fırsat AB’den ayrılmak!

Londra Belediye Başkanı Boris Johnson, İngiltere’nin AB’deki geleceğinin belirleneceği referandumda Birlik’ten ayrılmayı (Brexit) destekleyeceğini açıkladı.

Londra Belediye Başkanı Boris Johnson: Elimizdeki tek fırsat AB’den ayrılmak!

Londra Belediye Başkanı Boris Johnson, İngiltere’nin AB’deki geleceğinin belirleneceği referandumda Birlik’ten ayrılmayı (Brexit) destekleyeceğini açıkladı. İngiltere Başbakanı Cameron’la karşı karşıya gelmek istemediğinin de altını çizen Johnson, “Elimizdeki tek fırsat AB’den ayrılmak” dedi.

Muhafazakar Partili Johnson gazetecilere yaptığı açıklamalarda, “David Cameron ve hükümet karşısında olmak yapmak istediğim en son şeydi. Fakat sıkıntılı bir sürecin sonunda bu karara vardım. Yapabileceğim başka bir şey olduğunu sanmıyorum” dedi.

Johnson konuşmasının devamında, “AB’den ayrılmayı savunacağım. Çünkü bu ülkenin insanları için, paralarını korumalarını, kontrolü ellerine alabilmelerini sağlayacak daha iyi bir anlaşma istiyorum” ifadesini kullandı.

İngiltere’de 23 Haziran’da yapılacak olan AB referandumumda halka ‘Birleşik Krallık AB’nin üyesi olarak kalmalı mı, yoksa AB’den ayrılmalı mı?’ sorusu yöneltilecek.