Liberaller ve Cemaat'ten savaş karşıtı bildiri: Yandaşlar ihaneti hemen gördü

AKP ile liberaller ve Gülen cemaati arasındaki "bildiri savaşları" devam ediyor.

Liberaller ve Cemaat'ten savaş karşıtı bildiri: Yandaşlar ihaneti hemen gördü

AKP ile liberaller ve Gülen cemaati arasındaki “bildiri savaşları” devam ediyor.

Liberaller ve cemaatçilerin başını çektiği “Ankara Düşünceye Özgürlük Girişimi” adıyla aralarında Hasan Cemal, Oya Baydar, Baskın Oran, Ferhat Kentel, Murat Belge, Bülent Keneş gibi isimlerin bulunduğu 200’den fazla kişinin imzaladığı ‘Suriye’de Savaşa Hayır‘ başlıklı bildiri “change.org” internet sitesinde imzaya açıldı.

Liberaller ve Cemaatçiler aklı başına mı geldi?: Suriye’de Savaşa Hayır

Bugüne kadar Beşşar Esad ve Suriye halkına karşı düşmanlıkta AKP’nin akıl hocalığını yapan liberaller ve Gülen cemaatinden yazarların şimdi AKP ile hesaplaşmak adına şimdi “savaşa” karşı çıktıkları bildiride, AKP’nin “düşünülebilecek ne kadar bölgesel ve evrensel aktör varsa, yani Esad’ı, PYD’yi, Rusya’yı, ABD’yi, İran’ı, AB’yi…düşman ilan etmiş bulunuyor.” denilirken “Kimselerin böyle bir ortamda Türkiye’yi savaşa girmeye zorladığı yok. İktidar, doksan yıllık TC tarihinde ilk defa bizzat böyle bir kapan kurdu ve içine gönüllü atlamaya çalışıyor.” denildi.

Hedefe Recep Tayyip Erdoğan’ın yerleştirildiği bildiride, Erdoğan’ın 1 Mart 2003’te reddedilen Irak tezkeresiyle de aynı şeyi denediği söylenerek “Türkiye’yi bir kirli savaşa sokup perişan etme imkanını R. T. Erdoğan’a tanımayacağız! Yöneticilerin oğulları bir biçimde askerlik yapmazken, halk çocuklarının bir de Suriye ölüm tarlalarına siyasi ihtiraslar uğruna sürülmesine razı olmayacağız. Aksi halde bunun hesabını Türkiye eninde sonunda soracaktır!” ifadeleri kullanıldı.

Sabah gazetesi ve diğer yandaş basın organları gecikmedi: “İhanet bildirisi”

 

Sabah gazetesi “sözde aydın” diye nitelediği grubun açıklamasını, “Ankara’daki saldırının ardından skandal bir bildiriye imza atarak, PKK’nin Suriye kolu PYD/YPG’ye destek verdi.” diyerek duyurdu.

Haberde, “Sözde aydınlar, yayımladıkları bildiride Ankara saldısının faili olan YPG’ye sahip çıkarak ‘bölgesel aktör’ olarak tanımladı.” ifadelerine yer verildi.