Liberaller Fidel Castro'ya saldırmaya devam ediyor

Fidel Castro bir takım çevreleri rahatsız etmeye devam ediyor.

Liberaller Fidel Castro'ya saldırmaya devam ediyor

Küba Devrimi’nin lideri Fidel Castro’nun 90 yaşında hayatını kaybetmesinin ardından, dün olduğu gibi bugün de liberaller Castro’ya saldırmayı ihmal etmedi.

ABD’nin yanı başında binbir güçlükle Küba’daki sosyalist iktidarı ayakta tutmayı başaran Fidel Castro ve temsil ettiği değerler, elbette bir takım çevreleri rahatsız etmeye devam ediyor. Ölüm haberinin ardından zaman kaybetmeden Castro’ya saldırmak için harekete geçen liberaller sosyal medyaya sarılarak içlerini döktü.

Cumhuriyet gazetesi köşe yazarı Aslı Aydıntaşbaş, Fidel’e olan düşmanlığını “Küba’da şampanya açan da var… Castro dünya solu için büyük sembol ama 1 çok Kübalı için de fazla uzun kalan lider” şeklinde ifade etti.

Ufuk Uras ise Fidel’in ölümüyle bir dönemin kapandığını iddia ederek “Castro’nun vefatıyla bir dönem geride kaldı; umarım yeni kuşaklar kazanımları kaybetmeden özgürlük mücadelesinde kalıcı sonuçlar elde ederler” dedi.

Kendisini Liberal Demokrat Parti genel başkan adayı olarak tanıtan Tarık Beyhan ise Fidel ile Erdoğan’ı benzeterek Fidel Castro hakkındaki bilgisizliğini açığa vurdu. Beyhan, “Castro övgünüz, Erdoğan öven ortadoğuluları andırıyor.” diyerek Türkiye halkının Fidel sevgisini Orta Doğu’da Erdoğan öven cihatçılarla bir tuttu.