Liberalizm sulandırır: Vegandan iğrenç "Bağdat Caddesi'nde tecavüz" paylaşımı

Liberalizmin bulaştığı her alanı nasıl çürüttüğüne ilişkin çirkin bir örnek, Bağdat Caddesi'nde yaşanan tecavüz dehşetinden sonra kendisini gösterdi.

Liberalizm sulandırır: Vegandan iğrenç

Liberalizmin bulaştığı her alanı nasıl çürüttüğüne ilişkin çirkin bir örnek, Bağdat Caddesi’nde yaşanan tecavüz dehşetinden sonra kendisini gösterdi.

Üniversite öğrencisi 19 yaşındaki E.F.B.’ye, Cumartesi günü arkadaşlarıyla yemek yedikten sonra evine dönerken bıçaklı bir servis şöförü Cengiz A. tarafından tecavüz edildiğinin ortaya çıkmasından sonra olayı protesto etmek için kullanılan “#TecavüzEdemezsin” ‘hashtag’ini kullanarak paylaşım yapan bir ‘vegan’ tepki topladı.

12583974_10153676301797530_1773988954_n

Veganlık ya da veganizm, çeşitli nedenlerle hayvan kökenli gıdaları ve diğer hayvansal ürünleri kullanmayı reddetme. Vegan kişiler, hayvan kullanımı yoluyla elde edilen gıdaları, giyecekleri ve diğer tüm yan ürünleri kullanmayı reddetmektedir.

Sosyal medyada yapılan paylaşımda “Bağdat Caddesi’nde içilen her Caffe Lattebir ineğe tecavüzdür” diyen kullanıcı Nero ve Starbucks gibi uluslararası sermayeye ait kahve zincirlerinin de reklamını yapmayı ihmal etmedi.

Bağdat Caddesi’ndeki tecavüz vahşetinin toplumsal yankıları sürerken sosyal medyada skandal bir anket düzenleyen ve gelen tepkiler sonrasında anketi kaldıran İBDA-C’nin yayın organı Adımlar dergisi yazarı Şamil İğde gibi gerici örneklerin yanında kendisine yer edinen bu paylaşım liberalizmin bir diğer çürütücü yüzünü göstermesi açısından çarpıcı.

Kapitalizmin, bir tüketim modeli olarak sunduğu veganlık, hayvansal ürünler kullanmazken kişisel bakım ürünlerinden temizlik ürünlerine kadar geniş bir yelpazede tüketim pazarı oluştururken bir yandan bir ‘ideoloji’ veya ‘felsefe’ymiş gibi de pazarlanıyor.

http://gazetemanifesto.com/2016/01/26/bagdat-caddesi-tecavuz-vahseti/

http://gazetemanifesto.com/2016/01/27/ilerici-kadinlar-derneginden-tecavuz-destekcisi-gericiye-suc-duyurusu/