VİDEO | Polis amiri LGBTİ eyleminde 'oyunu' bozdu: Amerika'dan gelip burayı karıştıramazsın

Beyoğlu Tünel'de "LGBT Onur Yürüyüşü" için toplanmak isteyen, aralarında yabancı uyruklu şahısların da bulunduğu 5 kişi polis tarafından gözaltına alındı.

VİDEO | Polis amiri LGBTİ eyleminde 'oyunu' bozdu: Amerika'dan gelip burayı karıştıramazsın

Beyoğlu Tünel’de “LGBT Onur Yürüyüşü” için toplanmak isteyen, aralarında yabancı uyruklu şahısların da bulunduğu 5 kişi polis tarafından gözaltına alındı. LGBT Onur Haftası” kapsamında yapılmak istenen yürüyüşe İstanbul Valiliği geçen hafta izin vermemişti.

Sosyal medyadan yapılan çağrılar üzerine bu hafta da yürüyüş için organize olmaya çalışan gruplar polis tarafından engellendi.

Beyoğlu Tünel’de LGBT yürüyüşüne destek için toplanan gruba polis izin vermedi. Uyarıları dikkate almayan 5 kişi gözaltına alınarak emniyete götürüldü. Aralarında yabancıların da bulunduğu eylemciler, gözaltına alınırken polise tepki gösterdi.

Bu arada ara sokaklarda eylemciler, Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) ve Halkların Demokratik Kongresi (HDK) binalarına LGBT bayrakları astı.

Bir süre sonra asılan bayraklar polis tarafından kaldırıldı. Bayrakların kaldırılmasına tepki gösteren grup İstiklal Caddesi üzerinde slogan atmaya başladı. Bunun üzerine polis ile eylemciler arasında kovalamaca başladı.

Eylemciler İstiklal Caddesi’nde İmam Abbas Sokak’a kaçtı. Burada slogan atmayı sürdüren gruba polis boyalı mermilerle müdahale etti. Polisin müdahalesiyle eylemciler ara sokaklarda kaçarak dağıldı. Polisin İstiklal Caddesi ve ara sokaklarda önlemleri sürüyor.

‘Amerika’dan gelip burayı karıştıramazsın’

LGBTİ eylemine müdahale eden polisle eylemciler arasında ‘ilginç’ bir diyalog gerçekleşti. Polis amiri, ABD’li olduğu belirtilen bir kişiyi gözaltına alırken, “Eyleme mi geldin buraya Amerika’dan!” sözlerini sarfederken, gözaltıya itiraz edenbir başka eylemciye de “Amerika’dan gelip burayı karıştıramazsın” dediği duyuldu.

https://www.youtube.com/watch?v=Cg584Lr9CMI&feature=youtu.be