"Leyla Zana Erdoğan'dan randevu istedi" iddiası

Leyla Zana'nın sürpriz bir adım atarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan randevu talebinde bulunduğu iddia edildi.

Leyla Zana’nın sürpriz bir adım atarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan randevu talebinde bulunduğu iddia edildi.

Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan’ın iddiasına göre, Erdoğan’ın önümüzdeki günlerde Zana’ya randevu verebileceği belirtiliyor. Zana çözüm süreci başlamadan önce 2012 yılında “bu sorunu çözerse Erdoğan çözer” demiş, yine randevu talebinde bulunarak Erdoğan’la bir araya gelmişti.

Zana, 7 Haziran öncesi Güneydoğu’daki çatışma ortamına yaşanan ölümlere tepki göstererek ölüm orucuna başlayacağını açıklamıştı. Zana, Eylül 2015’te gözyaşlarıyla yaptığı açıklamada, “Siyasi aktörler ve çözüm sürecini yakından takip eden yazar ve akademisyenler, elinde silah bulunan tüm kesimlere sesleniyorum. Ölümlerin devam etmesi halinde ölüm orucuna başlayacağım” demişti. Zana, sözlerinin devamında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın devreye girmesini talep etmişti.

Sofrada da “Zana’yla görüşün” önerisi gelmişti

Öte yandan, Hürriyet gazetesi de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda ağırladığı 14 akademisyen, gazeteci ve yazarla yaptığı görüşmede de Leyla Zana ile görüşmesi önerisi geldiğini açıkladı.

Yemekte, meşru siyasette olan insanlarla görüşme kanallarının etkili sürdürülmesi önerilirken “HDP ile görüşülmesin kapılar kapatılsın” diyen olmadığı söylenirken Leyla Zana’yla görüşülsün teklifi de yapıldı.