Lenin’i oynamak isteyen DiCaprio’ya teklif yağdı

Alman basınına verdiği demeçte Rusya Devlet Başkanı Putin, Sovyetler Birliği lideri Lenin ve Rus keşiş Rasputin’i canlandırmak istediği karakterler arasında sayan ABD’li aktör Leonardo DiCaprio’ya teklif yağdı.

Lenin’i oynamak isteyen DiCaprio’ya teklif yağdı

Sputnik Türkiye’nin haberine göre Rusya’nın en eski stüdyosu Lenfilm, Leonardo DiCaprio’nun Sovyetler Birliği lideri Vladimir Lenin’i oynayacağı bir film çekmeye hazır olduklarını açıkladı. Radio Baltic’e (RB) konuşan stüdyo basın sözcüsü Valeriy Karpov, “DiCaprio gençliğinde Lenin’e benzetilirdi. Bolşevik devrimi dönemini yansıtacak yeterli kaynağımız var” dedi.

Öte yandan Rus yönetmen, senarist ve yapımcı Vladimir Bortko da DiCaprio’nun istemesi halinde, aktörün Lenin’i canlandıracağı bir filmi yönetmekten memnuniyet duyacağını söyledi. Bortko, “DiCaprio iyi bir sanatçı. İstediği her rolü oynayabilecek yetenekte. Yönetmen olarak beni isterse memnuniyetle onunla çalışırım” ifadelerini kullandı.

Alman Welt am Sonntag gazetesine konuşan DiCaprio, “Rusya lideri Lenin’i oynamak çok ilginç olurdu. Onu oynamayı çok isterdim” dedi. Rus tarihinden çok etkilendiğini söyleyen DiCaprio, Lenin ve Rus keşiş Rasputin’in de canlandırmak istediği karakterler arasında saymıştı.