Latin Amerika’daki komünist ve devrimci partiler toplandı

Latin Amerika’nın devrimci ve komünist partileri Peru’nun başkenti Lima’da ortak bir etkinlik düzenledi.

Latin Amerika’daki komünist ve devrimci partiler toplandı

Sosyalizm fikrinin tüm kıtada güçlü olduğu Latin Amerika’da, 20’den fazla devrimci ve komünist parti, 26-28 Ağustos tarihleri arasında bir araya gelerek, Peru’nun başkenti Lima’da ortak bir etkinlik düzenledi. Toplantı, birleşme sürecinde olan Peru Komünist Partisi ve Peru Komünist Partisi-Patria Roja’nın (Kızıl Vatan) evsahipliğinde gerçekleşti.

Ülkelerinde sürdürdükleri mücadelelerden edinilen tecrübelerin paylaşıldığı toplantıda, ülkelerindeki işçi ve emekçi sınıflara dönük neoliberal saldırılar detaylı bir şekilde değerlendirilerek tartışıldı. Toplantıda aynı zamanda, ülkelerinde iktidarda olan solcu ve ilerici partilerin deneyimleri de incelendi.

Toplantıda alınan önemli kararlardan bir tanesi ise, dünyadaki ve kıtadaki karşı-devrimci neoliberal politikalara karşı bölgedeki komünist ve devrimci partilerin ortak bir mücadele hattı örgütleme kararı oldu. Arkasında Amerika Birleşik Devletleri’nin olduğu çok sayıda askeri darbe ve suikast girişimleri, ekonomik ve toplumsal istikrarsızlık girişimlerinin yaşandığı Latin Amerika’da ortak bir mücadele programının tartışılması başlı başına öneme sahip olan bir konu.

Toplantının sonunda, bu sene 90. yaşgününü kutlayan Küba Devrimi’nin unutulmaz simgelerinden Fidel Castro’ya da selam yollandı.