Latin Amerika ülkeleri, Fidel'i unutmadı

  Latin Amerika kıtasında, emperyalist saldırganlığa karşı ulusal bağımsızlığın sembolü olan Fidel Castro’ya dair Latin Amerika ülkelerinin liderlerinden açıklamalar yapılmaya başlandı. Şu ana kadar Venezuela, Ekvador, Meksika ve El Salvador ülkelerinin hükümetleri açıklama yaparken, günün ilerleyen saatlerinden başka ülkelerin de açıklama yapması bekleniyor. Açıklamalar şu şekilde: Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, dünya üzerindeki tüm devrimcilere... View Article

Latin Amerika ülkeleri, Fidel'i unutmadı

 

Latin Amerika kıtasında, emperyalist saldırganlığa karşı ulusal bağımsızlığın sembolü olan Fidel Castro’ya dair Latin Amerika ülkelerinin liderlerinden açıklamalar yapılmaya başlandı.

Şu ana kadar Venezuela, Ekvador, Meksika ve El Salvador ülkelerinin hükümetleri açıklama yaparken, günün ilerleyen saatlerinden başka ülkelerin de açıklama yapması bekleniyor.

Açıklamalar şu şekilde:

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, dünya üzerindeki tüm devrimcilere seslenerek şunları belirtti:

“Onun mirasını sürdürmeliyiz ve özgürlüğün, sosyalizmin ve yurtseverliğin bayrağını dalgalandırmaya devam etmeliyiz.”

Ekvador Başkanı Rafael Correa şunları söyledi, “O çok büyük biriydi. Fidel öldü. Yaşasın Küba! Yaşasın Latin Amerika!”

Meksika Başkanı Enrique Pena Nieto şunları söyledi, “Fidel Castro, Meksika’nın dostuydu. İki ülke arasında ilişkilerin ve dayanışmanın geliştirilmesinde, diyalog kurulmasında önemli rol oynadı.”

El Salvador hükümeti ise Küba halkına, “sonsuz başsağlığı” dilerken, Castro’nun mücadelelerinde bir örnek teşkil edeceğini ve yeni kuşakların fikirlerinde yaşamaya devam edeceğini belirtti.

Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.