"Selam olsun Türkiye’nin aydınlık geleceğine!"

Laikliğe çağrı birlikteliği liselilerin çağrılarına destek açıklaması yaptı.

İstanbul Erkek Lisesi’nin karanlığa sırtını dönerek başlattığı ve çığ gibi büyüyerek devam eden lise öğrencilerinin isyanın Laikliğe Çağrı Birlikteliği’nden destek açıklaması geldi.

Açıklamada, “bir kurtarıcı beklemden kurtarıcınız kendiniz olmalısınız. olacaksınız. bu güç sensin.” denildi.

Birliktelik, Cumhuriyet’i ortadan kaldırmak isteyenlere karşı hepimize umut oldunuz dediği açıklamada, çağrının çok daha büyümesi için desteklerini ve omuz omuza olmaktan gurur duyduklarını ifade ettiler.

Açıklamanın tam metni şu şekilde;

Selam olsun Türkiye’nin aydınlık geleceğine!

İstanbul Erkek Lisesi’nin karanlığa sırtını dönerek “Sizler cinayeti gören kör kayıkçılar, herkesin önünde kalkan tek yumruk, sizden sonrakilerin sırtını yaslayacağı aydınlar, bir kurtarıcı beklemeden kurtarıcınız kendiniz olmalısınız. Olacaksınız. Bu güç sensin. Bu güç damarlarında, beyninde, sende. Karayeller başına indirmeden çatını; Artık ses ol, ışık ol, yumruk ol!” çağrısına onlarca liseden binlerce kardeşimiz ses verdi.

Gericiliğin, Cumhuriyet’i ortadan kaldırmak üzere eğitim kurumlarında laikliğe ve bilimsel akla karşı yürüttüğü saldırıya boyun eğmeyen liseliler hepimize umut oldu.

Liselerin imam hatipleştirilmesine, proje okul uygulamasına, laik ve bilimsel eğitimin ortadan kaldırılmasına, okullarımızda gerici kadrolaşmanın tam boy sürmesine, “dindar ve kindar” nesil yetiştirme heveslilerine karşı ayağa kalkan liselilerimiz, karanlığa karşı laik ve aydınlık bir ülkenin habercisidir.

Memleketimizin dört bir yanından “Laik, bilimsel, demokratik ve parasız eğitim mücadelesini kazanacağız. Geleceği bizler kuracağız çünkü gelecek biziz” diyerek, “Karanlığın boğuculuğuna karşı, gerçeğin ve bilimsel olanın safındayız. Karanlığa sadece sırtımızı dönmüyor, yüzümüzü hep beraber aydınlanmaya dönmeye çağırıyoruz.” diye seslenerek ve “Ülkemizin sürüklediği karanlığa karşı, gelecek güzel günler için yürüyelim.” sözleriyle yola çıkan liseli kardeşlerimizi selamlıyoruz. Laik ve aydınlık bir ülke özlemiyle milyonlarca yurttaşımızın da yüreklerinin onlarla birlikte attığını biliyoruz.

Liseli kardeşlerimizle bu mücadelede omuz omuza olmaktan gurur duyuyoruz!

Selam olsun Türkiye’nin aydınlık geleceğine!

Laikliğe Çağrı Birlikteliği