Laikliğe Çağrı Birlikteliği gerici site tarafından hedef gösterildi

"Diyanet elini eğitimden çek!" başlığıyla basın açıklaması yapan Laikliğe Çağrı Birlikteliği ve Eğitim-İş sendikası gerici "dinihaberler.com" sitesi tarafından hedef gösterildi.

Laikliğe Çağrı Birlikteliği gerici site tarafından hedef gösterildi

Geçtiğimiz Cumartesi günü Diyanet İşleri Başkanlığı önünde “Diyanet elini eğitimden çek!” başlığıyla basın açıklaması yapan Laikliğe Çağrı Birlikteliği ve Eğitim-İş Sendikası, gerici “dinihaberler.com” internet sitesi tarafından hedef gösterildi.

“Analiz” adıyla yayınladıkları “Yobazlar. İyice şaşırdılar” başlıklı yazıda Birliktelik için “Eğitim-İş’in başını çektiği 41 çağdışı, gerici ve yobaz örgüt” tanımlaması yapıldı.

“Atatürk ve Laiklik ardına gizlenen ‘din düşmanı’ sözde demokrat 41 Komünist örgüt”

Site yazıda, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın laik eğitimi ortadan kaldırmak üzere medreseleri yasallaştırma girişimlerini, eğitimin bu kurumun inisiyatifine bırakılmasını protesto eden Laikliğe Çağrı Birlikteliği’nin eylemi için “Atatürk ve Laiklik ardına gizlenen ‘din düşmanı’ sözde demokrat 41 Komünist örgüt,” ifadelerini kullandı.

Bununla da yetinilmeyen yazıda, laikliği savunan kesimler ve Gezi Direnişçileri için ise Emine Erdoğan’ın “enkaz” açıklamasını çağrıştıran “90 yıldır ‘laik, bilimsel, çağdaş, demokratik’ eğitim mezunlarının ülkeye bir çivi çakmaması bir tarafa Gezi Parkı’nda maneviyatsız gençliğin hayvanlar gibi özel ve kamu malına verdiği zarar işin cabası idi.” sözleriyle nefret kusmaya devam edildi.

“PKK” demogojisi ile laikliğe saldırı

İmam Hatipler ve kuran kurslarının IŞİD’e destek verdiğine ve militan yetiştirdiğine dair tek bir örnek bulunmadığını da iddia eden site, Laikliğe Çağrı Birlikteliği bileşenleri için “PKK’nin teşeronluğunu yapan aynı sol örgütler kazılan hendekler, kurulan bubi tuzakları ve şehir merkezlerine gönderilen canlı bombaların hangi eğitimin sonucu olarak ortaya çıktığı konusunda açıklama yapmamaları ise dikkat çekti.” sözleriyle laikliğe saldırmayı da sürdürdü.

Gericiler, halkın medrese, imam hatip ve kuran kurslarından zarar görmediğini, aksine laikliği savunan solcu kurumlardan zarar gördüğünü iddia edebildi. Milliyetçi hezeyanları da beslemeyi ihmal etmeyen gerici site halkın, laik ve solcu kesimlerin “HDP önünde PKK’yi ne zaman protesto edeceklerini” beklediğini söyleyerek, faşistler ve gericiler arasındaki tarihsel işbirliğini de ortaya koymuş oldu.