'Kuzey Vargın yoğun bakımda' haberine yalanlama

Sinema sanatçısı Kuzey Vargın yoğun bakıma kaldırıldı

'Kuzey Vargın yoğun bakımda' haberine yalanlama

Türk sinemasının usta oyuncusu Kuzey Vargın’ın Marmaris’te yoğun bakıma kaldırıldığı haberinin gerçeği yansıtmadığı öğrenildi.

Vargın’ın ağırlaşarak yoğun bakımına kaldırıldığı belirtilen hastanelerin yetkilileri haberi doğrulamadı. Ağustos 2014’te yüksek tansiyon, 2015’te ise Parkinson rahatsızlığı sebebiyle ilçedeki özel bir hastanede tedavi gören Vargın’ın Marmaris İçmeler Mahallesi’ndeki evinde istirahat ettiği, sağlık durumunda ise ciddi bir problem olmadığı belirtildi.

Usta oyuncunun durumunun ağır olduğu ve yoğun bakımda olduğu yönündeki haberlere kaynak olarak sanatçı Onur Akay’ın Twitter adresinden yaptığı paylaşım gösterilmişti.

‘Araştırmadan yazmak büyük hatam’

Vargın’ın sağlık durumuyla ilgili olarak sosyal medyada “Efsane oyuncumuz Kuzey Vargın, Marmaris’te yoğun bakıma kaldırıldı ve yaşam mücadelesi veriyor! Sanatçımız için dualarınızı eksik etmeyin” sözlerini paylaşan Onur Akay, haberin gerçek olmadığının anlaşılmasının ardından bir açıklama yaptı:

“Paylaşımlarına güvendiğim meslektaşım Türk sanat müziği sanatçısı Nihal Arda, dün değerli sanatçı Kuzey Vargın’ı hastanede ziyaret ettiğini ve yaşam savaşı verdiğini resmi Facebook adresinden paylaşması üzerine dua istedim. Nihal Hanım’ın çok sayıda takipçisi ise, geçmiş olsun mesajları yazıyordu ve kendisinin dikkatsizce bir paylaşım yapacağı aklıma hiç gelmedi. Ancak Kuzey Bey’in damadı ile konuştum ve değerli sanatçımızın evinde ve iyi olduğunu öğrendim. İlk defa araştırmadan yazmak benim büyük bir hatam oldu. Başta Kuzey Bey’den, ailesinden ve tüm hayranlarından özür dilerim. Ayrıca gündemi meşgul ettiğim için ve gazeteci arkadaşlarımızı yanlış yönlendirdiğim için, tüm medyadan özür dilerim. Bundan sonra, daha önce yazdıklarımda olduğu gibi bana yakınları ulaşıp isterse yazacağım.” dedi.