Kuzey Kutbu'nda faşizme karşı direnişin dev bayrağı açıldı

Rusya Coğrafya Derneği İkinci Dünya Savaşı'nda faşizme karşı zaferi simgeleyen orak-çekiçli bayrağın dev bir kopyasını "dünyanın çatısı"nda açarak bir rekora imza attı.

Kuzey Kutbu'nda faşizme karşı direnişin dev bayrağı açıldı
Rusya Coğrafya Derneği İkinci Dünya Savaşı’nda faşizme karşı zaferi simgeleyen orak-çekiçli bayrağın dev bir kopyasını “dünyanın çatısı”nda açarak bir rekora imza attı.
Komsomolskaya Pravda’nın haberine göre Rus Acil Durumlar Bakanlığı ve Rusya Coğrafya Derneği İkinci Dünya Savaşı’nda faşizme karşı zaferi simgeleyen orak-çekiçli bayrağın dev bir kopyasını “dünyanın çatısı”nda açarak bir rekora imza attı. 40 metreye 25 metre boyutlarındaki ve 1000 metrekare alana sahip olan bayrağın ağırlığının 150 kg. olduğu belirtildi.
Törende görev alanlardan Vyacheslav Bocharov şöyle konuştu:
Gezegenin çatısında Zafer Sancağı’nı açarak dünyaya faşizmle mücadele etmemiz gerektiğini, faşizmin insanlığın bir sorunu olduğunu gösterdik. Bu adımla dünyaya aynı zamanda II. Dünya Savaşı’nda faşizmin belini kimin kırdığını da hatırlatıyoruz. Dünyada pek çok insan bugün bunu bilmiyor. Halklar bu bayrak etrafında birleşmeli.

bayrak1 bayrak2 bayrak3