'Kuvvet komutanları merdivenlerde sürüklendi' iddiası

Genelkurmay Başkanlığı'ndaki kuvvet komutanlarının darbe girişimi sırasında merdivenlerde sürüklenme görüntülerinin olduğunu iddia etti.

'Kuvvet komutanları merdivenlerde sürüklendi' iddiası

CNN Türk Ankara Temsilcisi Hande Fırat, Genelkurmay Başkanlığı’ndaki kamera kayıtlarında kuvvet komutanlarının darbe girişimi sırasında merdivenlerde sürüklenme görüntülerinin olduğunu iddia etti.

“Parametre” programında konuşan Fırat, dün çıkan kayıtların devamında kuvvet komutanlarının darbeciler tarafından elleri bağlı şekilde merdivenlerden sürüklendiğine ilişkin görüntülerin olduğunu ileri sürdü.

Genelkurmay Karargahı’ndaki kameraların da darbeciler tarafından imha edildiği için bu görüntülerin henüz savcılığın hazırladığı soruşturma dosyasına girmediğini öne süren Fırat diğer kuvvet komutanların da yere yatırıldığına ilişkin görüntülerin olduğunu iddia etti.

Kara Kuvvetleri Komutanı ve Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı, 15 Temmuz günü saat 21.00’de darbe girişiminde bulunan askerlerce Genelkurmay Karargâhı’na davet edilmişti. Karargâha girer girmez de askerlerce hem Kuvvet Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak hem de Kuvvet Kurmay Başkanı Orgeneral İhsan Uyar’ın elleri arkadan kelepçelenerek yer yatırıldığı ileri sürülmüştü.

http://gazetemanifesto.com/2016/08/22/video-genelkurmaya-baskin-anlarinin-yeni-goruntuleri-ortaya-cikti/