"Kutlu Doğum" etkinliği yapmak isteyen okul yönetimine velilerden tokat gibi karşılık

Velilerin tepkisi, okul yönetiminin sessiz sedasız düzenlediği “Kutlu Doğum Haftası” etkinliğini iptal ettirdi.

Okul yönetiminin sessiz sedasız “Kutlu Doğum Haftası” etkinliği organize ettiğini ve 9 yaşındaki çocuklarını ilahi ezberlemeye zorladığını öğrenen veliler, etkinlik günü çocuklarını okula göndermedi. Bunun üzerine okul yönetimi “Kutlu Doğum” etkinliğini iptal etti.

Sendika.org internet sitesinin haberine göre, Hatay’ın Defne ilçesinde Harbiye Şükür Kanadlı İlköğretim Okulu yönetiminin sessiz sedasız “Kutlu Doğum Haftası” etkinliği organize ettiğini ve 9 yaşındaki çocuklarını ilahi ezberlemeye zorladığını öğrenen veliler, etkinlik günü gelince çocuklarını okula göndermedi. Bunun üzerine okul yönetimi “Kutlu Doğum” etkinliğini iptal etti.

Alevilerin yaşadığı ilçede “Kutlu Doğum” etkinliği

Hatay’da nüfusun büyük çoğunluğunun Alevi olduğu Defne ilçesinde yer alan Şükrü Kanadlı İlköğretim Okulu’nda, okul yönetimi ve bazı öğretmenler bu yıl ilk kez “Kutlu Doğum Haftası” kutlama kararı almış, bundan son anda haberdar olan veliler de tepkilerini kamuoyu ile paylaşmıştı.

Perşembe günü (28 Nisan) akşam saatlerinde kendi aralarında iletişime geçen veliler çocuklarını ertesi gün okula göndermemeye ve içlerinden bir heyet oluşturarak okul yönetimi ile görüşmek üzere etkinliğin planlandığı saatte okula gitmeye karar verdi.

Okul boş kaldı

Boykota hemen hemen bütün veliler katıldı ve okula gönderilen öğrenci sayısı 20’yle sınırlı kaldı.

Heyette yer alan velilerden K.D. okulda yaşananları, “Okul yönetimi, bizim çocukların sınıf öğretmeni N.Y. ile bu programı organize etmiş. Çocuklara son ders saatinde tüm okula okumaları için ilahi ezberletmişler. Biz çocukları okula yollamadık. Okul boş kaldı.” diye anlattı.

Veli, tepkiler kamuoyuna yansıyınca okul yönetiminin bazı velileri arayıp, etkinliği iptal ettiklerini söylediğini aktarırken, “Ama biz yine de boykotta kararlıydık. Çocukları göndermedik.” diye konuştu.

“Tepkimize şaşırmışlar”

Aynı veli, okul yönetiminin kendileriyle görülmekten kaçındığı ancak görüştükleri bir öğretmenin kendilerine “Bunu bu kadar büyütmenize gerek yoktu. Bize söyleyebilirdiniz. Bizi deşifre etmenize gerek yoktu.” dediğini aktararak okul yönetiminin tepkilerine şaşırmış olduğunun söylendiğini dile getirdi.

İlahilerle kendinden geçen öğretmen

Veliler, okulda daha önce yaşananları ise, “Çocuklarımız şöyle diyordu: ‘Öğretmenimiz biz ilahi okurken hıçkıra hıçkıra ağlıyordu. Onu öyle görünce çok üzüldük çok etkilendik’. Biz de öğretmene, ‘Ağlayacaksanız çıkın dışarıda ağlayın, çocuklarımızın önünde böyle şov yapmanıza gerek yok. Biz bile etkilenmesinler diye çocuklarımızın önünde ağlamıyoruz, siz de ağlamayacaksınız’ dedik. Bir daha çocuklarımıza dini içerikli konuşmalar yapmamasını, onlara herhangi bir yönlendirmede bulunmamasını söyledik.” diye anlattı.