Küfürbaz futbolcuya ceza

Başta hocası Laurent Blanc ve Zlatan Ibrahimovic olmak üzere takım arkadaşları hakkında ileri geri konuşan ve videosu internete sızan Serge Aurier'e kulübü PSG'den ağır bir ceza geldi.

Küfürbaz futbolcuya ceza

Başta hocası Laurent Blanc ve Zlatan Ibrahimovic olmak üzere takım arkadaşları hakkında ileri geri konuşan ve videosu internete sızan Serge Aurier’e kulübü PSG’den ağır bir ceza geldi.

23 yaşındaki bek oyuncusunun antrenmanlara katılması yasaklandı. Fildişili defans, aynı zamanda Chelsea maçının kadrosundan da çıkartıldı.

Genç futbolcunun internete düşen videosunda takımın teknik patronu Laurent Blanc için “i**e” dediği görülürken, başarılı teknik direktörün Ibrahimovic ile bazı şeyler yaptığını da mecazi bir şekilde ifade ettiği dikkat çekti. Takım arkadaşlarından Salvatore Sirigu ve Gregory van der Wiel hakkında da “onlar bitik durumdalar” diyerek bahseden savunmacı, ardından bu iki tecrübeli isme de küfür etti.

Bir taraftarın PSG’nin Lille ile berabere kaldığı maçın ardından Edinson Cavani hakkında da açıklama yaptığı belirtildi. Aurier, öfkeli bir taraftara “Cavani’nin evinin adresini vereyim, kaybettiğin parayı ondan iste.” dediği belirtildi. Uruguaylı forvet, bu maçta bariz gol şanslarını değerlendirememişti.

Aurier, bu videoların sızmasının ardından yaptığı açıklamada “Çok büyük bir hata yaptım. Hocamdan, takım arkadaşlarımdan, kulüpten ve taraftarlarımızdan özür dilerim. Yaptığım affedilebilir bir şey değil. Verilecek cezayı hak ediyorum ve kabul ediyorum.” ifadelerini kullandı.