VİDEO | Küçükçekmece'de Ensar Vakfı protestosuna engelleme ve cadı avı

Bugün Atakent'te bulunan Ensar Vakfi'nın kapatılması için, Küçükçekmece halkı bir eylem gerçekleştirdi.

VİDEO | Küçükçekmece'de Ensar Vakfı protestosuna engelleme ve cadı avı

Atakent’te bulunan Ensar Vakfi’nın kapatılması için, Küçükçekmece halkı bir eylem gerçekleştirdi. Belediye başkanı ve yardımcılarının vakfın başkanı ile çok iyi ilişkide olduğu bilinen vakfın açılması da çok şaibeli olmuştu. Belediyeye ait olan müzik akademisinin bulunduğu binanın içerisinde vakfa yer verilmiş ve 2014 yılında da özellikle orada yaşayanlar tarafından protesto edilmişti.

Bugün de Küçükçekmece halkı “Uyarıyoruz! Tecavüzcü Ensar Vakfını istemiyoruz” pankartı taşıyarak “İlçemizde Ensar’ı istemiyoruz” ve “Ensar Vakfı kapatılsın”  sloganları atarak Ali İsmail Korkmaz Parkı’nda buluşup tecavüzcü vakfın bulunduğu noktaya doğru yürüyüşe geçti.

Kısa bir süre sonra polis tarafından engellenen kitle, basın açıklamasını okudu.

Ensar Vakfı önüne yürümek isteyen Küçükçekmece halkı polis engeliyle karşılaştı. Orada polisle konuşan halk yürümek istemediklerini ama basın açıklamasını Ensar Vakfı önünde yapmak istediklerini belirtti. Ancak polisten “Bana verilen direktif yürüyüş yapmamanız değil, Ensar Vakfı’nın önünde birşey yapmamanız” cevabını aldılar.

Polis eylemden sonra cadı avı başlattı

Eylem sonrasında oradaki halkla görüşen muhabirimize, eylem sona erdikten sonra eylemde bulunanlara polis, kadın çocuk demeden gaz bombası ve plastik mermilerle müdahale edildiği ve gözaltı yapılmaya çalışıldığı bilgisi verildi. Ancak eyleme katılanların bu durumu engellemesi üzerine, müdahaleden yaklaşık 1 saat sonra bile polisin kafaleri dolaşarak gözaltı yapmaya çalıştığı bilgisi ulaştırıldı. Hala gözaltında olanların bulunduğu da gelen bilgiler arasında.

İşte polisin eylemden sonra kafelerde oturan insanlara müdahalesi;

https://www.youtube.com/watch?v=CHqfjnR8jS0&feature=youtu.be

“Çocuklarımızı Ensar Vakfı gibi gerici zihniyetlere kurban etmeyeceğiz!”

Küçükçekmece halkı imzasıyla yapılan basın açıklaması şu şekilde;

Hepimizin bildiği gibi ülkemizin üzerine çöken bir kara leke ile yüzleşiyor ve bu yüzleşmenin acısını hep birlikte yaşıyoruz. Nedir bu yüzleşme diye soracak olursanız Ensar ve onun zihniyetinde olanların pisliğidir bu yüzleşme. Gerici ve bağnaz beyinleriniz ile çocuklarımızın geleceğine, çocuklarımızın beyinlerine verdiğiniz utançtır. Dün din diyerek öldürdüğünüz çocuklarımıza, bugün din diyerek saldırıyor taciz, tecavüz ediyorsunuz. Evet biliyoruz Saray, Havuz Medyası ve gerici fetvalarınızla meşru kılacağınızı sandınız bu rezaleti. Ama unuttuğunuz bir şey vardı.

Bugün burada evlatları için kaygı taşıyan anneler, babalar, ablalar, ağabeyler olarak sesleniyoruz. Çocuklarımızın güvenliğini ve yarınlarını sizlere bırakmayacağız. Gerici beyinlerinizle evlatlarımız için reva gördüğünüz düzene dün müsaade etmedik, bugünde bedeli ne olursa olsun  müsaade etmeyeceğiz!

Bugün buradan ilçemizin her mahallesine sesleniyoruz..

İlçemizde Ensar Vakfı’nın yurtları var mıdır, var ise çocuklarımız güvende midir, var ise çocuklarımızın Karamandaki pisliğin bir benzerini yaşamama garantisi var mıdır..

Sana sesleniyoruz Küçükçekmece Belediyesi, sana sesleniyoruz Ensar Vakfı yöneticisi olan belediye başkan yardımcısı, sana sesleniyoruz bu vakfın her etkinliğinde en ön saflarda yer alıp boy boy pozlar veren AKP yöneticileri..

Kimden neyden korktunuzda çocuklarımızın geleceğine yapılan bu çirkin tecavüzü tek bir cümle ile kınayamadınız. Kimlere diyet borcunuz varda halen susuyorsunuz. Evlerinize gittiğinizde çocuklarınıza sarılırken hiçmi içiniz sızlamıyor, bu çocukların acısını hiçmi içinizde hissetmiyorsunuz. Küçükçekmece’nin sokaklarına çıktığınızda bu çığlığın yüzünüze bir tokat gibi ineceğini hiç mi düşünmüyorsunuz eyy vicdanı yok olmuşlar.

Biliyoruz bugün sahip olduğunuz güçler ile bizleri sindireceğinizi ve bizleri yok edeceğinizi düşünüyorsunuz. Ama unuttuğunuz bir konuyu da sizlere hatırlatamak isteriz; eğer ki Ensar Vakfı gibi gerici kurumlarınız evlatlarımıza, çocuklarımıza, kısaca yarınlarımıza göz diker ise ne vakfınızı, ne sarayınızı, nede mahkemelerinizi dinlemez bu halk. Bugün bizlerin yaptığı evlatları ve yarınları için kaygı duyan insanların sürece el koymasıdır ve sizin gibileri önce ilçemizden sonra ilimizden sonrada ülkemizin her metre kare toprağından def etme süreci, çocuklarımızın geleceğine sahip çıkma meselesi, yarınlarımızdan kirli ellerinizi çektirme mücadelesidir.

Sonuç olarak bugün burada toplanan Küçükçekmece Halkı iradesi olarak, var ise kalpleriniz ve vicdanlarınız merkezine haykırıyoruz…

Çocuklarımızı Ensar Vakfı gibi gerici zihniyetlere kurban etmeyeceğiz!

Evlatlarımızı sizlerden koruyacağız ve sizin gibi kuruluşları ilçemizden def etmeden mücadeleden vazgeçmeyeceğimizi tüm kamuoyuna duyurmuyor, HAYKIRIYORUZ..