Küba’lı şarkıcı Silvio Rodriguez: ABD ambargosu halkımın canını yakıyor

Küba’lı şarkıcı Silvio Rodriguez, La Prensa gazetesine verdiği röportajda ABD'nin ülkesine uyguladığı ambargoya ilişkin konuştu.

Küba’lı şarkıcı Silvio Rodriguez: ABD ambargosu halkımın canını yakıyor

Küba’lı şarkıcı Silvio Rodriguez, Panama merkezli La Prensa gazetesine verdiği röportajda, Amerika Birleşik Devletleri tarafından uygulanan ambargonun halkına çok fazla zarar verdiğini ve yasayı çıkaranların bunu nasıl yaptığına akıl sır erdiremediğini belirtti.

7 yıl aradan sonra 8. albümünü çıkarmak üzere olan Küba’lı şarkıcı Silvio Rodriguez, Amerikan ambargosunun Küba’yı bir çok yönden küresel sistemin dışına sürüklediğini ve Küba halkına böyle bir ambargonun nasıl uygulandığını hayal dahi edemeyeceğini söyledi.
Küba ve ABD arasında diplomatik ilişkilerin yeniden başlatılmasının ardından 2015 yılında ABD’nin başkenti Washington’da Küba büyükelçiliği açılmış, Rodriguez ise bu açılış esnasında Küba hükümetinin konuğu olmuştu.

Ayrıca Rodriguez, yine Küba ve ABD arasında diplomatik ilişkilerin yeniden başlatılması çerçevesinde 2010 yılında ABD’de konser vermişti. Küba’lı şarkıcı 2010 yılından önce en son 1980 yılında ABD’de konser vermişti.