Kübalı öğrenciler ABD'nin ablukasına karşı sokağa çıktı

Kübalı öğrencileri, ABD emperyalizminin ülkelerindeki sosyalist iktidara 1959 yılından beri uyguladığı ambargoyu protesto etmek için sokaklardaydı.

Kübalı öğrenciler ABD'nin ablukasına karşı sokağa çıktı

17 Ekim 2016 Pazartesi günü Kübalı gençler, ABD emperyalizminin Küba’daki sosyalist iktidara 1959 yılından bu yana uyguladığı ekonomik ve ticari ambargoyu protesto etmek için sokaklara çıktı. Eylem sosyalist bir ülkede gerçekleştiğinden ötürü, ülkemizde alışkın olduğumuz polisin göstericilere uyguladığı şiddet görüntülerinin aksine ortaya hayli renkli görüntüler çıktı.

Küba’nın farklı şehirlerinde sokağa çıkan öğrencilerin yanı sıra, Havana Üniversitesi’ndeki güzel sanatlar bölümlerinde okuyan öğrenciler de katkı koydu. Bu kapsamda üniversitenin ana kampüsünde çok sayıda sanat aktiviteleri ve çeşitli söyleşiler de gerçekleşti.

Küba3

Üniversitelerin, çeşitli halk ve gençlik örgütlerinin organize ettiği protestolara aynı zamanda dünya çapından destekler geldi. İçlerinde Nobel Ödüllü Fizikçi Zhores Alfyerov, Ekvador Ulusal Meclisi, Kosta Rika Başkanı Luis Guillermo Solis, Arjantin Komünist Partisi gibi kimi ilerici ve sosyalist örgütler de dayanışma mesajlarını iletti.