Küba ve ABD arasında sivil havacılık anlaşması

Küba ve ABD arasında yapılan sivil havacılık anlaşmasına göre, iki ülke arasında uçuşlar serbest bir şekilde gerçekleştirilebilecek.

Küba ve ABD arasında sivil havacılık anlaşması

Küba ve ABD arasında yapılan sivil havacılık anlaşmasına göre, iki ülke arasında uçuşlar serbest bir şekilde gerçekleştirilebilecek. Yapılan anlaşmaya göre günlük ortalama 110 uçağın ABD’den Küba’ya uçuş yapması bekleniyor.

ABD’den Küba’ya yapılan uçuşların sayısı 2015 yılında %70 oranında artmıştı. Yapılan bu sivil havacılık anlaşmasının ardından ABD’den gelen uçuşlarda daha fazla artış yaşanacağı ve Küba ekonomisini güçlendireceği düşünülüyor.​

Öte yandan American Airlines, United, Delta ve Jetblue gibi bir çok Amerikan havacılık şirketi de Küba’ya uçuşları başlatmak istediklerini duyurdular. Küba’nın başkenti Havana’da yapılan anlaşmayı Küba adına Ulaştırma Bakanı Adel Yzquierdo imzaladı.

Küba ve ABD arasında yapılan bu sivil havacılık anlaşması, geçtiğimiz yıl içerisinde iki ülke arasında ilişkilerin ‘düzeltilmesi’ için başlatılan sürecin bir parçası olarak görülüyor.