Küba Meclisi Fidel Castro'nun son isteğini garanti altına aldı

Castro’nun adının sokaklara, parklara ya da kamu binalarına verilmesi ve heykelinin dikilmesini yasaklayan bir karar alındı.

Küba Meclisi Fidel Castro'nun son isteğini garanti altına aldı

Küba Ulusal Meclisi, geçen ay hayatını kaybeden ülkenin tarihsel lideri Fidel Castro’nun son arzusunun yerine getirilmesini garanti altına alan bir karara imza attı.

Küba devriminin lideri Castro’nun, Devlet Başkanı Raul Castro tarafından açıklanan vasiyeti dün gerçekleştirilen Ulusal Meclis oturumunun ana gündem maddelerinden biri oldu. Ulusal Meclis, Castro’nun vasiyeti doğrultusunda, Castro’nun adının sokaklara, parklara ya da kamu binalarına verilmesi ve heykelinin dikilmesini yasaklayan bir karar aldı. Oturumda konuşan Raul Castro da Fidel’e saygısını göstermek isteyenlerin Küba devrimini takip etmesi gerektiğini söyleyerek, “Onun savaşçı ruhu tüm Kübalı devrimcilerin zihinlerinde kalacak, bugün, yarın ve her zaman” dedi.

Raul Castro: Küba ne şimdi ne de gelecekte kapitalizme yönelmeyecek

Küba’nın ne şimdi ne de gelecekte ‘kapitalizme yöneleceğini’ söyleyen Raul Castro, “Ama yabancı sermayeden korkmamalı ve önüne engeller koymalıyız. Geçmişte yapılan eksikleri ve yanlışları tekrarlamamak için bunları analiz etmeliyiz” ifadelerini kullandı.