Küba devrimine sahip çıkıyor

Küba Devrimi’nin başlangıcı olarak kabul edilen 26 Temmuz hareketinin 63.yılı ülkede büyük bir coşku ile kutlandı.

Küba devrimine sahip çıkıyor

Moncada Kışlası baskısı olarak bilinen ve Küba Devrimi’nin başlangıcı olarak kabul edilen 26 Temmuz hareketi Küba’da kutlandı. Başkentte yapılan gösterilerde konuşan Küba Komünist Partisi Merkez Komitesi İkinci Sekreteri José Ramón Machado Ventura, dün olduğu gibi bugün de yeni durumla nasıl mücadele edeceklerini bildiğini ifade etti.

“Bizi ancak çalışmak ilerletir”

Ventura konuşmasında 26 Temmuz hareketine ve Fidel Castro’nun görüşüne değinirken, Castro’nun 30 yıl önce yaptığı konuşmayı tekrar etti. Ventura bugün sürdürülen dönüşüm ve ilerleme programının gerekliliğinin altını çizerken, bu durumla nasıl başa çıkacaklarını bildiğini ifade etti ve “bizi ancak çalışmak ilerletir” dedi.

Küba’da katılımcılığın hiçbir ülkede benzerinin olmadığını ifade eden Ventura Haziran ortasından bu yana yapılan 22 bin toplantıda 700 binden fazla kişinin katıldığının altını çizdi. Ventura  adanmışlıkla çalışmanın akılla birleştirildiğinde bugünün ihtiyaçlarına cevap vereceğini ifade etti.

Kutlamalara on binlerce Kübalı katıldı

Çeşitli yerlerde yapılan kutlamalara on binlerce Kübalı katılırken, Kübalıların 63 yıl sonra Ulusal İsyan Gününe sahip çıktığı gözlemlendi.

26 Temmuz 1953 yılında Fidel Castro önderliğinde Batista rejimine karşı yapılan saldırı başarısızlıkla sonuçlanırken, bu yenilgi Küba Devrimi’nin yolunu da çizdi. Bu yenilgiden sadece 7 yıl sonra Küba’da devrim başarıya ulaşırken, sosyalist sistemin katkısıyla Küba halkı devrimini sosyalizme taşıdı.