Küba Devrimci Silahlı Kuvvetleri Bastion tatbikatını başlatıyor

Castro: “Anavatanı savunmak için hazırlık yapmaktan daha önemli bir şey olamaz. "

Küba Devrimci Silahlı Kuvvetleri Bastion tatbikatını başlatıyor

Küba Devrimci Silahlı Kuvvetleri Komutanı ve Küba Devlet Başkanı Raul Castro Cuz tarafından 16 Kasım günü yapılan açıklamada, Küba Devrimci Silahlı Kuvvetleri’nin “Bastion Stratejik Tatbikatı” adı verilen ve “bir dizi düşman faaliyetlere” karşı koyma amacıyla yapılacak tatbikatın 18 Kasım günü başlatılacağını ve 19 Kasım ile 20 Kasım günlerinde de devam edeceğini duyurdu.

Raul Castro Cuz: “Anavatanı savunmak için hazırlık yapmaktan daha önemli bir şey olamaz. Bastion Strateji Tatbikatı bizim zengin mücadele geleneğimizi ve Küba savaş sanatlarını yansıtıyor.  ”

Bastion Stratejik Tatbikatı’na Küba Komünist Partisi’nin çeşitli kademeleri ile koordineli olarak Küba Devrimci Silahlı Kuvvetleri, özel girişimler, Küba halkı, merkezi devlet yönetim organları ve İçişleri Bakanlığı katılacak.

Bastion Stratejik Tatbikatı’nda Küba Devrimci Silahlı Kuvvetleri’nin bazı tatbikatları ordunun genç kademeleri tarafından yönetilecek.

Genellikle ABD ile tansiyonun yükseldiği zamanlarda yapılan ve yedincisi düzenlenecek olan tatbikata, Bastion Stratejik Tatbikatı adı veriliyor.

Bastion tatbikatlarının ilki, 1980’de Ronald Reagan’ın ABD başkanı seçilmesinden sonra yapılmıştı.

Trump, Başkan Obama’nın yeniden normalleştirdiği Washington-Havana ilişkilerini kendisinin seçilmesi durumunda tersine döndüreceğini söylemişti.