Küba ve ABD arasında sağlık anlaşması imzalandı

ABD ile Küba arasında sağlık konusunda bir anlaşma imzalandı.

Küba ve ABD arasında sağlık anlaşması imzalandı

Sağlık araştırmaları ve hastalıkların önlenmesi konusunda dünyanın en önde gelen ülkesi sosyalist Küba ile ABD arasında 20 Ekim 2016 tarihinde, karşılıklı bir sağlık anlaşması imzalandı. İmzalanan anlaşmayla birlikte her iki ülke, kanser hastalığının kontrolü, araştırılması, izlenmesi konularında işbirliğine gidecek.

Elde edilen bulgular karşılıklı paylaşılacak

Küba Sağlık Bakanı Dr. Roberto Morales Ojeda ve ABD Sağlık ve İnsan Hizmetleri Bakanı Sylvia Burnwell’in imzaladığı anlaşma, ortak projelerin hayata geçirilmesini, panellerin, konferansların ve atölye çalışmalarının düzenlenmesini ve kendi ülkelerinde yapılan araştırmaların, elde edilen bulguların kanser hastalığını kontrol edebilmek için karşılıklı paylaşımını öngörüyor.

Küba ve ABD arasındaki sağlık konusuyla ilgili işbirliği konusunun ilk defa 21 Mart 2016 tarihinde Raul Castro ve Barack Obama’nın bir araya gelmesiyle gündeme geldiğini belirten ABD Sağlık ve İnsan Hizmetleri Bakanı Sylvia Burnwell, kanseri önlemek, teşhis ve tedavi etmek konusunda yeni yolların bulunması için bu anlaşmanın çok büyük önem arz ettiğini ve iki ülkenin beraber çalışacak olmasından ötürü heyecan duyduğunu belirtti.

Ambargo kalkmadan daha iyi sonuç alınamaz

Küba Sağlık Bakanı Dr. Roberto Morales Ojeda ise konu hakkında yaptığı yorumlarda, meslektaşı Sylvia Burnwell ile aynı duyguları paylaştıklarını belirtirken, ABD’nin Küba’ya uyguladığı ekonomik ve ticari ambargonun bu işbirliğinin daha iyi sonuç vermesini engellediğini belirtmeyi de ihmal etmedi.