Ku Klux Klan'dan destek: Trump'a oy vermemek ihanettir

Son olarak, ırkçı örgüt Ku Klux Klan’ın (KKK) eski lideri David Duke da Müslüman ve yabancı karşıtı açıklamalar yapan Trump’a desteğini sundu.

Ku Klux Klan'dan destek: Trump'a oy vermemek ihanettir

ABD’de Kasım ayında yapılacak başkanlık seçimi için şimdiye kadar düzenlenen 4 ön seçimin 3’ünü kazanan Cumhuriyetçi aday adayı Donald Trump’ın siyasi yükselişi, ülkedeki göçmenlerin hem korkularının kaynağını hem de neden daha çok korkmaları gerektiğini açıklıyor. Son olarak, ırkçı örgüt Ku Klux Klan’ın (KKK) eski lideri David Duke da Müslüman ve yabancı karşıtı açıklamalar yapan Trump’a desteğini sundu.

Duke, Trump’a değil diğer adaylara oy veren ABD’lilerin, ‘miraslarına ihanet etmiş olacaklarını’ savundu. Sunduğu radyo programında dinleyicileri Trump’a oy vermeye çağıran Duke, “Trump’ın her açıklamasına katıldığımı söylemiyorum. Aslında resmen ona destek vermiş de değilim. Ama adaylığını destekliyorum ve stratejik bir hareket olarak ona oy verilmesini doğru buluyorum. Umarım yapmasını umduğumuz her şeyi gerçekleştirir” ifadelerini kullandı.

Özellikle güneydeki yaşı ilerlemiş ve beyaz erkeklere seslenen Duke, “Aktif olun. Üstünüzdeki örümcek ağlarından sıyrılın. Oturmaktan gittikçe büyüyen bir taraflarınızı kaldırın. Cumhuriyetçi Parti’yi, Trump’ın seçim merkezini arayın. Gönüllü lazım diye bas bas bağırıyorlar. Oraya gidin. Sizinle aynı fikirde olan insanlarla tanışacaksınız” diye ‘öğüt’ verdi.

Aday adaylarıyla ilgili son anketlerden birine göre Trump’a destek verenlerin yüzde 20’si, İç Savaş’ın ardından 1865’te köleliğin kaldırılmış olmasını doğru bulmuyor.

http://gazetemanifesto.com/2016/02/26/abd-secimlerine-giderken/