Kristal-İş'te tasfiyeye tepki: Cam işçisi boyun eğmez!

Kristal-İş Sendikasında muhalefette yer alan işçiler kesin ihraç talebiyle sendika disiplin kuruluna sevk edildi.

Kristal-İş'te tasfiyeye tepki: Cam işçisi boyun eğmez!

Kristal-İş Sendikası’nda Genel Merkez yönetiminin sendikaya üye muhalif işçileri tasfiye etme girişimine Camda Sınıf Tavrı üyesi işçiler yazılı açıklamayla tepki gösterdi.

Açıklamada, sendikadan tasfiye edilmek istenenin yalnızca sözkonusu 21 muhalif işçi değil, cam işçisinin kararlı duruşu ve sınıf sendikacılığı olduğuna dikkat çekilirken, sendika yöneticilerinin bulaştıkları hukuksuz işlemler ve yolsuzluklarla ilgili yargı önünde hesap vereceği vurgulandı.

İşçilerin açıklamasının tam metni şöyle:

CAM İŞÇİSİ BOYUN EĞMEZ
KRİSTAL – İŞ SENDİKASINDAN
SINIF SENDİKACILIĞI TASFİYE EDİLEMEYECEK

Bizler uzun yıllardır cam sektöründe çalışan ve gözünü ilk olarak Kristal -İş sendikasında açan cam işçileriyiz. Sendikamızın tarihinden, Türkiye işçi sınıfının mücadelesine kattıklarından hep övündük. Kristal – İş sendikası bizler açısından sadece bir sendika değil, aynı zamanda geleceğimizi, umutlarımızı bağladığımız bir baba ocağıdır. Sendikamız, sendikal camiada ve kamuoyunda hep örnek gösterilen bir tarih yaratmıştır. Kristal – İş üyesi olmak aynı zamanda adalete, demokrasiye, hak ve hukuk mücadelesine bağlılığı ifade eden bir kimliktir. Ancak üzülerek söylemek zorundayız ki son yıllarda sendikamızın merkezi kurulları, aldıkları kararlar ile tarihimize hiç yakışmayan sonuçlar doğurmuştur. Sendika içi demokrasi yerle bir edilmiş, yalan bilgilerle cam işçisi karşı karşıya getirilmiştir. Sendikamız, sendikal camiada ve kamuoyunda, tarihiyle değil, aldığı skandal kararlarla gündem olur hale gelmiştir.
Sendika içi muhalefet her türlü araçla baskı altına alınmaya çalışılmıştır. Sendikamızın Trakya şubesine bağlı fabrikalarında yapılmış olan ve yargı kararlarıyla iptal edilen delege seçimleri, sendika merkezinin aldığı hukuka aykırı kararlar nedeniyle 2015 yılından itibaren hukuksal olarak bir sonuca bağlanamamıştır. Hukuksal süreç devam ederken sendika genel merkez kongresinin yapılması hukuksal olarak mümkün değildir.

Bir çok farklı şubede yüzlerce arkadaşımız işveren tarafından işten atılırken, sendika genel merkezi mücadele etmek yerine, atılan işçilerin ağırlıklı olarak sendika içi muhalif kimliğe sahip olması nedeniyle içten içe mutlu olmuştur. İşten atılan işçilerin listeleri bizzat sendika genel merkezi ve işveren tarafından birlikte hazırlanmıştır.

Sendika genel merkezi şimdi son hamlesini yaparak Trakya ve Mersin şubelerinden olmak üzere kendisi için engel olduğunu düşündüğü muhalif kimliğe sahip işçi arkadaşlarımızı sendikadan tasfiye etme süreci başlatmıştır.

Cam işçisinin çok yakından tanıdığı ve sendikamızın tarihinde tüm varlıklarını ortaya koyarak mücadele eden 21 cam işçisi arkadaşımız hakkında, tüzüğümüzün 11. Maddesine dayanılarak ihraç istemiyle haklarında disiplin soruşturması başlatılmıştır. Söz konusu olan sadece 21 arkadaşımızın tasfiyesi değil; aynı zamandan onlarla aynı fikri paylaşan binlerce cam işçisi sindirilmeye ve baskı altına alınmaya çalışılmaktadır. Kristal iş sendikasından tasfiye edilmek istenen arkadaşlarımız değil, onların fikirleridir.
Tasfiye edilmek istenen sınıf sendikacılığıdır
Tasfiye edilmek istenen sendika içi demokrasidir
Tasfiye edilmek istenen eşitlik, özgürlük düşüncesidir
Tasfiye edilmek istenen cam işçisinin kararlı duruşudur

On yılı aşkın süredir sendikayı yöneten ve bu süre içinde cam işçisine elle tutulur gözle görülür tek bir katkısı olmayan, sendika merkezine çöreklenmiş bu zihniyete boyun eğmeyeceğimiz herkes tarafından bilinmelidir.

Yargı süreci devam etmesine karşın hukuka aykırı olarak yapılmak istenen sendika genel merkez kongresi öncesi, başlatılan disiplin soruşturması aracılığıyla korku imparatorluğu yaratılarak sendika içinde dikensiz gül bahçesi istenmektedir.

Sendika genel merkezi ve kamuoyu bilmelidir kimliğimizden, sendikamıza dair düşüncelerimizden vazgeçmeyeceğimiz gibi yaratılmak istenen korku imparatorluğuna da asla teslim olmayacağız.

Sendikamızın içinde hukuksuzluk ve yolsuzluklara bulaşmış olanlar yargı önünde hesap vermekten kaçamayacak. Cam işçisinin, tasfiye girişimine karşı ulusal ve uluslararası alanda tüm olanaklarını harekete geçirerek dimdik ayakta duracağından kimsenin şüphesi olmasın.
Ağalık çarkı kırılacak, cam işçisi kazanacak.
KRİSTAL – İŞ SENDİKASINA ÜYE CAM İŞÇİLERİ