Kredi kartı borçlarının yapılandırılmasında tehlike

TBF Genel Başkanı Mehmet Bülent Deniz, kredi kartı borçlarının yapılandırılmasına ilişkin düzenlemeleri değerlendirdi.

Kredi kartı borçlarının yapılandırılmasında tehlike

Tüketici Birliği Federasyonu (TBF) Genel Başkanı Mehmet Bülent Deniz, kredi kartı borçlarının yapılandırılmasına ilişkin düzenlemeleri değerlendirdi.

Tüketici Birliği Federasyonu (TBF) Genel Başkanı Mehmet Bülent Deniz, kredi kartı borçlarının yapılandırılmasına ilişkin yönetmeliğin uygulanmasında ‘kesin ve emredici’ düzenleme gerektiği uyarısı yaparak, “11 milyon kişi, bankaların insafına bırakılmamalı” çağrısında bulundu.

Kredi kart borçlarının yapılandırılmasına ilişkin düzenlemeleri değerlendiren Deniz, “Bankaların geniş takdir hakkı, tüketiciyi zora sokacaktır” dedi ve ekledi: “Kredi kart borç bakiyelerinin yeniden yapılandırılmasına ilişkin düzenleme, 27 Eylül tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Banka ve Kredi Kartları Hakkında Yönetmeliği’ne eklenen Geçici 2. madde ile; ‘bu maddenin yayımı tarihi itibariyle kredi kartlarının mevcut borç bakiyeleri kart hamilleri tarafından talep edilmesi durumunda en fazla yetmiş iki ay ile sınırlı olmak üzere taksitlendirilebilir.’ Düzenlemeye göre; düzenli ödeyen ve ödemeyen tüm kredi kart borçluları, 27 Eylül’e kadar olan borçlarını, bankaya başvurarak 72 aya kadar taksitle ödeyebilecekler.”