KPSS savcısından önemli açıklama: YDS ve ALES soruları da çalınmış

KPSS'deki usulsüzlüklerin soruşturulduğu dosyanın savcısı 2010 dışındaki KPSS'ler, ayrıca ALES ve YDS'de de usulsüzlük olduğunun tespit edildiğini açıkladı.

KPSS savcısından önemli açıklama: YDS ve ALES soruları da çalınmış

‘FETÖ’nün sorularını sızdırdığı KPSS ile ilgili çarpıcı detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosu Cumhuriyet Savcısı Yücel Erkman, Facebook’ta yaptığı paylaşımda sadece 2010 yılındaki KPSS değil, 2009, 2012 KPSS ile 2013 YDS ve ALES’te de soruların sızdırıldığının tespit edildiğini söyledi.

KPSS dışında ALES ve YDS de var

Erkman, Facebook hesabından yaptığı paylaşımda soruların sızdırılması suçuna bulaşanların etkin pişmanlık yasasından yararlanmaları gerektiğini söyleyerek şunları söyledi: “2010 ve 2012 KPSS ile birlikte 2009 KPSS, 2013 Yabancı Dil Sınavı-ALES ve İç Denetçilik Sınavı sorularını da ele geçirip dağıtan hırsız, hain, alçak bir örgüttür FETÖ. Bir şekilde bunların içinde bulunanları aklı selime, ailesinin çocuklarının geleceğini düşünmeye, vatan-devlet-millet yanında yer almaya ve TCK 221 maddesindeki etkin pişmanlık hakkından yararlanarak ifade vermeye davet ediyorum, adalete güvensinler.”

İlk etapta üç bin şüpheli var

2010 KPSS sorularının sızdırılmasına ilişkin 16’sı tutuklu 51 kişi hakkındaki dava, Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesinde devam ediyor. Davada ilk etapta 3 bini aşkın şüphelinin olduğu ifade edilirken, 2010 KPSS Genel Yetenek ve Genel Kültür testleri ve diğer sınavlarla da süpheli sayısının artması bekleniyor. Soruşturma yeni delilerle genişletilirken, yargılanan sanıklar, “Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi olmak, resmi belgede sahtecilik ile kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık” maddelerinden suçlanıyor.

Yüzbaşı ifade verdi

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında TSK’den ihraç edilen C.Ç. isimli yüzbaşı soruların nasıl çalındığını ve sızdırıldığını ifadesinde anlattı.

C.Ç. örgüte dershanelerine giderek katıldığını anlatarak, “Kara Harp Okulu’nda okurken cemaatin kuralları gereği kendimizi gizlemek için namaz kılmıyor, oruç tutmuyorduk. Namazı ima ile gözle kılıyorduk. Abdesti de teyemmüm ile alıyorduk” dedi.

Evleneceği kişinin fotoğrafını bilgisayardan gösterip evlendirmişler

C.Ç., evlilik sürecini ise, “Evlenmek istediğim zaman bana bilgisayardan eşimin fotoğrafını gösterdiler. Bizi tanıştırıp evlendirdiler. Sıkıntı olmasın diye eşimini başını açtırdılar” diye anlattı.

İtirafçı yüzbaşı “2009 KPSS sınavından önce örgüt abisi beni aradı. Soruları o yıl alamadık. 2010 KPSS’den 2-3 gün önce H.A. beni eve çağırdı. Yemin metnini okuttuktan sonra 2010 KPSS sorularını flaş bellekle bana verdi. Eşime götürdüm. Doğru şıkları koyulaştırmışlardı. Sınavda hepsi çıktı eşim yüksek puan aldı” diye konuştu.

2009, 2010, 2012 KPSS sınavı ile 2013 YDS ve ALES sınav sorularının örgüt tarafından ele geçirildiğini itiraf eden C.Ç., “Maça gel” şifresiyle kendilerini çağırıp verdiklerini anlattı.

Aynı zamanda ByLock da kullanan yüzbaşı, “Ben 2013’te YDS, ALES sınavlarına ve İç Denetçilik Sınavları’na girdim. YDS ve ALES sorularını sınavdan bir gün önce cemaat abisi bana verdi” ifadelerini kullandı. C.Ç, ByLock’un telefonuna 2015 Ocak’ta Murtaza kod adlı bir ‘FETÖ’ abisi tarafından hafıza kartı çıkartılarak bilgisayardan yüklendiğini söyledi.