"Köşeye sıkışınca arkamıza takıldılar"

Başbakan Ahmet Davutoğlu, dokunulmazlık tartışmalarında CHP'ye yüklendi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kocaeli Gençlik Çalıştayı’ndaki konuşmasında dokunulmazlıklarla ilgili milletin beklediği adımın atıldığını, muhalefetin özellikle de CHP’nin dokunulmazlıkları kaldırılmak istenen milletvekillerini korumak amacıyla öne sürdüğü bahaneleri boşa çıkarmak için de bütün fezlekelere yargı yolunu açtıklarını söyledi.

“CHP şaşırıp kaldı”

Davutoğlu, konuşmasını “Biri bize meydan okumaya kalkarsa hiç durmaz hodri meydan, deriz. İşte dedik. Bir baktınız CHP hemen bir şaşkınlıkla ne yapacağını bilemedi. MHP ilk tepkisinden itibaren tam, net bir tavır ortaya koyamadı. HDP zaten tümüyle yanlış bir yol üzerinde. Tek istikamet üzeri olan parti AKP’dir. Muhalefetin de korkusu yoksa hiç uzatmadan bu teklife destek verecek. Nitekim önce teklife destek vermeyeceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, daha sonra da bizim grupta yaptığımız çağrı sonrasında destek vermek zorunda kaldı.” diye sürdürdü.

“Son noktayı koyalım”

Başbakan, “Çünkü biz onlara ‘hodri meydan’ deyince kaçacak delik kalmadı da ondan. Gelmediler, imza vermediler. Ama 316 yiğit yola çıkınca onlara da o yiğitlerin arkasına takılmak kaldı. Şimdi biz de milletimiz de oylamalar esnasında bu tutumun gereğini yapıp yapmayacaklarını göreceğiz. Buradan muhalefet milletvekillerine de seslenmek istiyorum. Gelin bu meselede gereken adımı atalım ve teröre destek veren milletvekillerinin dokunulmazlık zırhı arkasına saklanmalarına bir son verelim.” diye konuştu.

“Önceki maskelerini yine taktılar”

Başbakan Davutoğlu, isim vermeden HDP’yi eleştirerek, “Sanki terör örgütleriyle hiçbir bağları yokmuş, teröristlere destek vermiyorlarmış gibi bu terör odaklarının siyasi uzantıları, çark etmeye başladılar. Sırtını terör örgütlerine yasladıklarını pervasızca açıklayanlar, bugün çıkıyorlar 7 Haziran öncesinde takındıkları sahte maskelere sığınıyorlar” dedi.

“Yeni anayasa için kararlıyız”

Yeni anayasa çalışmasını bir an önce tamamlayarak önce meclise daha sonra milletin onayına sunacaklarını ifade eden Davutoğlu, “Biz AKP olarak milletimize verdiğimiz söz ve daha fazla geciktirmemek için bu çalışmayı da tamamlayacağız ve önce milletimizin onayına sunacağız. Güçlü ve yeni Türkiye’yi inşa etmemizin mihenk taşı sivil anayasadır” dedi.