Korkunun ecele faydası yok: Erdoğan Bayraktar Rıza Sarraf'ı tanımıyormuş

17-25 Aralık yolsuzluk operasyonu sonrası istifa eden eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, ABD'de tutuklanan Rıza Sarraf'ı tanımadığını iddia etti.

Korkunun ecele faydası yok: Erdoğan Bayraktar Rıza Sarraf'ı tanımıyormuş

17-25 Aralık yolsuzluk operasyonu sonrası istifa eden eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, ABD’de tutuklanan Rıza Sarraf’ı tanımadığını iddia etti.

İran asıllı işadamı Rıza Sarraf, İran’a yönelik yaptırımlardan kaçınmak için İran hükümeti ve diğer kuruluşların kurduğu mekanizmanın parçası olmak suçlaması yüzünden ABD’nin Miami kentinde tutuklandı. Tutuklanmasının ardından Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar attığı tweet ile Rıza Sarraf’ı tanımadığını iddia etti.

Erdoğan Bayraktar’ın “Reza Zerrab’ı tanımam, bahsedilen dosyada ismim yok, bahsedilen olaylarla ilgim yok.” şeklinde yazdığı tweeti bir süre sonra silmesi dikkatlerden kaçmadı.

erdoğan bayraktar

“Rüşvet ve Yolsuzluk Operasyonu” kapsamında adı geçen eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın oğlu da gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılmıştı.

17 Aralık soruşturmasında yolsuzlukla suçlanan dört eski bakandan biri Bayraktar için yöneltin suçlamalar şunlardı:

  • Kişiye özel imtiyazlı imar planlarını onaylatmak, imar planlarına aykırı olarak yapılan bazı projelerin usulsüzlüklerine göz yummak, denetimlerden sorunsuzca geçmelerini sağlamak,
  • Bakanlıktan iş alan şirketlerin yemek işlerinin yakınlarının ortağı olduğu şirketlere verilmesi için aracılık etmek.