Konu: Ensar Vakfı, Skandal yeni: Karaman Valisi yalan söylemiş

Karaman Valisi Murat Koca'nın haberim yok dediği vakıf evlerinden gelen çocuklarla çektirilmiş fotoğrafları ortaya çıktı.

Konu: Ensar Vakfı, Skandal yeni: Karaman Valisi yalan söylemiş

Karaman Valisi Murat Koca’nın haberim yok dediği vakıf evlerinden gelen çocuklarla çektirilmiş fotoğrafları ortaya çıktı. Vali Koca’nın, Karaman’a giden CHP heyetine “Evlerin varlığını soruşturmayla öğrendik. Evlerin hangi vakıf ya da derneklere ait olduğunu bilmiyorum” demişti. Koca’nın yalanı çok uzun sürmeden ortaya çıktı. 3 Ocak 2013 tarihinde tecavüz zanlısı Muharrem B. Ensar Evi’ndeki çocuklarla birlikte vali Murat Koca’yı makamında ziyaret edip, fotoğraf çektirdiği görüntüler ortaya çıktı. Ziyarette Ensar Vakfı Karaman Başkanı Ali Bağcı da var.

GazetePort’un haberine göre Vali Murat Koca’nın Ensar Evi’nde kalan çocukları ve zanlı Muharrem Büyüktürk’ü makamında kabul etmesi o tarihte yerel haber sitesi Karamangündem’de haber oluyor. Ancak bu haber sitenin sayfasından fotoğraflarla birlikte daha sonra siliniyor. Haber linkinde Ensar Vakfı öğrencilerine Vali Murat Koca’dan hediye başlığı halen duruyor.

Vali Murat Koca, Karaman rezaleti ortaya çıktıktan sonra 17 Mart 2016’da yaptığı açıklamada “Kayıtların tetkikinde, olayın şüphelisi M.B.’nin Karaman İmam Hatip Okulu, İmam Hatip Lisesi ve Anadolu İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (KAİMDER); yine Vakıflar Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre de Ensar Vakfı üyesi olmadığı anlaşılmıştır. Ayrıca, adı geçen dernek ve vakıf adına İlimizde açılmış bir yurt bulunmamaktadır” demişti.

ensar-vakfi

ensar-vakfi