Komünistlerden Vezneciler saldırısı açıklaması: Katliamlara karşı sesimizi yükseltmeliyiz

Sabah saatlerinde İstanbul Vezneciler'de gerçekleşen saldırı sonrası Türkiye Komünist Hareketi (TKH) bir açıklama yaparak saldırıyı kınadı.

Komünistlerden Vezneciler saldırısı açıklaması: Katliamlara karşı sesimizi yükseltmeliyiz

Sabah saatlerinde İstanbul Vezneciler’de gerçekleşen saldırı sonrası Türkiye Komünist Hareketi (TKH) bir açıklama yaparak saldırıyı kınadı.

Uzun süredir gerçekleşen saldırılarla oluşan felaket tablosunun ilk sorumlusunun AKP iktidarı olduğu belirtilen açıklamada, “Bugün ülkemizi bu hale getirenlere karşı sesimizi daha çok çıkartmalıyız.” denildi.

Açıklamanın tam metni şöyle:

Katliamlara karşı sesimizi yükseltmeliyiz

Bugün ülkemiz yeni bir bombalı saldırı haberiyle uyandı. Ankara’da, Diyarbakır’da, Gaziantep’te, Hatay’da, Bursa’da patlayan bombalara bir yenisi yine İstanbul’da gerçekleşti.

İstanbul Vezneciler’de patlayan bomba ile 4 sivil yurttaşımız ve 7 polis hayatını kaybetmiş bulunuyor.

Türkiye Komünist Hareketi olarak bu saldırıyı lanetliyoruz. Yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı ve metanet diliyoruz.

AKP eliyle kurulan gerici rejim ülkemize felaket getirmiştir. “AKP ülkemize felaket getirecek” sözü son aylarda ülkemizin bir dizi kentinde yaşanan bombalı saldırıların sonucu olan katliamların ta kendisi anlamına gelmektedir. Suriye ve Irak’ta yaşanan savaşın parçası ve ortağı olan AKP iktidarı, bu felaket tablosunun birinci dereceden siyasi sorumluluğunu taşımaktadır.

Vezneciler’de yaşanan bu bombalamanın failleri bir süre sonra ortaya çıkacaktır.  Nedeni ve hedefi ne olursa olsun Türkiye Komünist Hareketi amasız ve fakatsız bu tür saldırıları terör eylemleri olarak değerlendirmekte ve karşısında durmaktadır.

Halkımız katliamlarla yaşamaya mahkum değildir. Halkımız nereden gelirse gelsin olsun bu saldırıların kurbanı haline getirilemez.

Bugün ülkemizi bu hale getirenlere karşı sesimizi daha çok çıkartmalıyız.

İstanbul Vezneciler’de yaşanan bu saldırıyı lanetliyoruz.

Türkiye Komünist Hareketi

Merkez Komitesi