Komünistlerden Obama'ya mektup

TKH, bugün yaptığı eylemden sonra ABD Başkanı Barack Obama'ya gönderdikleri mektubu da açıkladı.

Komünistlerden Obama'ya mektup

Türkiye Komünist Hareketi (TKH), bugün ABD’nin İstanbul Başkonsolosluğu önünde yaptığı eylemden sonra ABD Başkanı Barack Obama’ya gönderdikleri mektubu da açıkladı.

İşte komünistlerin ABD Başkanı’na yazdıkları o mektubun tam metni;

Bay Barack Obama,

Ülkeniz Büyük Ekim Devrimi’nin ve kapitalizmin yarattığı en büyük krizlerden Dünya Savaşı’nın Avrupa’ya getirdiği yıkımın ardından insanlığın ileri yürüyüşünden korkarak “dünya polisliğine” soyundu. Ardından gelen on yıllarda ise bu görevi, kirli silah ve uyuşturucu ticaretiyle finanse ettiğiniz savaşlar, iç savaşlar, katliamlar, suikastlar ve insan hakları ihlalleri ile, kanlı diktatörlükleri ve insanlık düşmanı cuntaları destekleyerek sürdürdünüz.

İnsanlığın en büyük kazanımı sosyalizmin çözülüşüyle emperyalist açgözlülüğünüz önce Balkanlar’dan Kafkaslar’a daha sonra da Orta Asya’dan Ortadoğu ve Afrika’ya yüz milyonlarca insana ölüm dışında bir şey götürmedi. Eski sosyalist ülkelerde çıkardığınız iç savaşlar ile yüzlerce yıldır bir arada yaşayan halkları birbirlerini boğazlamaya ittiniz. Zamanında Sovyetler Birliği’ne karşı besleyip semirttiğiniz cihatçı katil sürüleri sizi hedef alınca utanmaz yalanlara başvurarak Afganistan’ı işgal ettiniz, Irak’ı parçalamaya kalktınız. Bu da açgözlülüğünüzü doyurmadı ve “Arap Baharı” diyerek yıllarca desteklediğiniz Arap yönetimlerini devirerek size boyun eğecek “demokrasiler” yaratmak istediniz. Suriye ve Libya’da artık içinden çıkamadığınız kanlı savaşları başlattınız. Yarattığınız cihatçı canavarlar, yüzyıllarca sömürmek ve köleleştirmek için katliamlar yaptığınız Afrika’yı da kana bulamaya başladı.

On binlerce çocuğun ilaç olmadığı için ölmesinin, binlerce kadına tecavüz edilmesinin ve köleleştirilmesinin, kafa kesen ve cenazeleri parçalayıp etlerini yiyen katil sürülerinin katliamlarında hayatını kaybeden yüzbinlerce insanın kanı ve vebali ülkeniz ve emperyalist ortaklarının üzerindedir.

Bay Obama,

Amerikan rüyanız biteli çok oldu. Tüm dünyada yarattığınız katliamların benzerini ırkçı polisleriniz başta Afrikalı Amerikalılar olmak üzere tüm azınlıkları insanların gözü önünde hiç çekinmeden sokak ortasında öldürerek ülkenizde de gösteriyorsunuz. Tüm dünyada yarattığınız eşitsizliklerin benzerini bir avuç bankeri ve patronu doyurmak ve lüks içinde yaşatmak için yarattığınız yüzbinlerce evsiz ile, sosyal güvencesi olmadığı için tedavi olamayan milyonlarca yoksul ile, sömürdüğünüz ülkelerinde işsiz kalıp uyuşturucu kartellerinin katliamlarından kaçarak ülkenize sığınan milyonları kaçak yaşayamaya mahkum ederek ülkenizde de gösteriyorsunuz.

Eski başkanlarınızdan Dwight D. Eisenhower ve John F. Kennedy’nin itiraf ettikleri “askeri sınai kompleks” ve tekellerinizi doyurmak için Kosova’da ülkenizin bir günde yaptığı en büyük hava bombardımanı ile sivilleri katlederken iki genciniz de Colorado’da bir okulda on iki arkadaşını ve bir öğretmenlerini öldürüp intihar ediyorlardı. Ağzınızdan hiç düşürmediğiniz barış sözcüğünün nasıl bir ikiyüzlülük olduğunu ve insanlığın bu en güzel kavramının ağzınıza hiç yakışmadığını bundan daha güzel ne anlatabilir?

Bay Obama,

Yıllarca onlarca aydını ve binlerce devrimciyi sadece solcu ve ilerici oldukları için, ülkelerinin bağımsızlığını ve onurunu savundukları için katleden NATO ve CIA uzantısı işbirlikçilerle birlikte ülkemizi, kaynaklarını ve insanlarını sömürdünüz, sömürüyorsunuz.

Daha önce Latin Amerika’da yaptığınız gibi 12 Eylül’de “sizin oğlanlar” dediğiniz generallerinizle, kanlı kar ihtirasınızı yerine getirmek için güzel ülkemizin üzerine bir karabasan olarak çöktüğünde olduğu gibi, 2002’de el vererek iktidara getirdiğiniz AKP gibi, kırk yıldır kullandığınız Fethullah Gülen gibi piyonlarınızla da ülkemize ve halkımıza ancak gerici bir karanlığı layık görüyorsunuz.

 

Kore Savaşı’nda bir generalinizin çıkardığı “maliyet hesabından” bu yana yıllardır en büyük arzunuz olan “23 sentlik asker” Mehmetçiğin dünyanın dört bir yanında sizin savaşlarınızda sizin için ölmesi arzunuzu bugün Kuzey Suriye’ye harekat düzenleyen orduyla yerine getiriyorsunuz.

Bay Obama,

1 Eylül günü Polonya’yı işgal eden Nazilere karşı yıllarca bir taşla iki kuş vurma ihtimaline oynayarak Sovyetler Birliği’ni yalnız bıraktığınızı da biliyoruz. Yine de, 1 Eylül, siz emperyalistlerin kavgasının insanlığa en acı faturalarından olan dünya savaşının başlangıç günü olarak biz insanlığın barış günü oldu.

1 Eylül’ün 2 gün öncesi ise 94 yıl önce İngiltere başta olmak üzere emperyalistler tarafından desteklenen Yunanistan ordusuna karşı Türkiye Büyük Millet Meclisi ordusunun nihai zaferinin başladığı gün olması nedeniyle ülkemiz için özel bir değeri olan 30 Ağustos’tu.

Biliyoruz ki tıpkı 1917 Büyük Ekim Devrimi gibi 1923 Türkiye Cumhuriyeti’ni de hiçbir zaman içinize sindiremediniz, kabullenemediniz. Türkiye’yi Menderesler, Demireller, Evrenler, Özallar ve Erdoğanlarla teslim almak dahi sizin için yeterli gelmedi. Hep daha fazlasını istediniz, istiyorsunuz.

Büyük tarihi anlamı olan bu iki gün vesilesiyle insanlığın ve Türkiye’nin bu makus talihinin yenileneceğini, sermaye iktidarınızı korumak için her türlü kirli yollara ve yöntemlere başvursanız da kazananın dünyada ve Türkiye’de emekçi halklarımız olacağını size bir kez daha hatırlatıyoruz. Elinizden damlayan kanın peşinizi bırakmayacağını ve rahat uyuyamayacağınızı bilin.

Yaşasın barış!
Yaşasın eşitlik, özgürlük, kardeşlik!

Türkiye Komünist Hareketi

http://gazetemanifesto.com/2016/09/03/komunistler-abd-baskonsoloslugunda-haydut-devlet-basindaki-obamaya-mektup/