Komünistlerden Lozan açıklaması: Mesele Lozan değil, savaş hesaplarıdır!

Komünistler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Lozan Antlaşması'nı hedef alan sözlerine yazılı bir açıklamayla tepki gösterdi.

Komünistlerden Lozan açıklaması: Mesele Lozan değil, savaş hesaplarıdır!

Türkiye Komünist Hareketi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Lozan Antlaşması’nı hedef alan sözlerinin ardından “Mesele Lozan değil, savaş hesaplarıdır!” başlıklı bir açıklama yaptı.

“Lozan, Osmanlı’nın emperyalizm tarafından parçalanmasından sonra kurulan ve işgal altındaki Türkiye’nin kuruluş belgesidir” diyen komünistlerin yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Mesele Lozan değil, savaş hesaplarıdır!

Erdoğan dün muhtarlar toplantısında yine dilini tutamadı. Muhtarlar toplantısında Lozan anlaşmasını bize zafer diye yutturmasınlar diyerek Cumhuriyet düşmanlığını bir kez daha ortaya koymuştur.

Lozan, Osmanlı’nın emperyalizm tarafından parçalanmasından sonra kurulan ve işgal altındaki Türkiye’nin kuruluş belgesidir.

Erdoğan, Lozan’ı eleştiriyor; çünkü toprak kaybedildiğini iddia ediyor ve ‘böyle zafer olur mu’ diyor. Osmanlı’nın en çok toprak kaybeden padişahı Abdülhamit’i ise bir hafta önce anmaktan geri durmuyor.

Ege adaları Lozan’da verildi diyor, ancak adaların Osmanlı döneminde İtalyan işgaline uğradığını ve Lozan öncesi yapılan anlaşmayla bırakıldığını bilmiyor. Kıbrıs’ı İngilizlere kiralayan Abdülhamit’i göklere çıkaran Erdoğan’ın, Lozan’ı eleştirmesi eğer gündem değiştirme değilse büyük bir cehalettir.

Bugün Lozan anlaşmasını eleştirip dün Abdülhamit’i göklere çıkarmak işte böylesi bir cehaletin sonucudur.”