Komünistlerden Kışanak ve Anlı açıklaması: 15 Temmuz'un arkasına saklanan AKP darbesi

Türkiye Komünist Hareketi Gültan Kışanak ve Fırat Anlı'nın gözaltına alınması ile ilgili bir açıklama yayınladı.

Komünistlerden Kışanak ve Anlı açıklaması: 15 Temmuz'un arkasına saklanan AKP darbesi

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) Diyarbakır Büyükşehir Balediyesi Eşbaşkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı’nın dün gözaltına alınması ile ilgili bir açıklama yayınladı.

Kışanak ve Anlı’nın gözaltına alınmasının gayri meşru olduğunun ifade edildiği açıklamada, “15 Temmuz darbe girişiminin arkasına saklanarak, AKP darbesinin her alanda kendini gösterdiği bu sürecin bir adımı olarak değerlendirilmesi gereken Diyarbakır Büyükşehir Belediye eş başkanının gözaltına alınması, artık Meclis’in ve seçilmişlerin hiçbir hükmünün olmadığı bir rejime doğru gidildiğinin somut kanıtıdır.” denildi.

Açıklamanın tam metni şu şekilde:

“Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eş başkanlarının gözaltına alınması gayri meşrudur!

Dün akşam saatlerinde Diyarbakır Belediyesi eş başkanlarının gözaltına alınması, Meclis’te grubu bulunan HDP’ye karşı iktidar tarafından uygulanan bir sindirme operasyonunun örneği olarak görülmelidir.

Eski HDP eş başkanlarından Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gülten Kışanak’ın, Meclis Darbe Komisyonu’na ifade vermesinden hemen sonra gözaltına alınması, basit bir yargı uygulaması olarak görülemez.

AKP iktidarı, toplumun ve siyasetin bütün alanlarında uyguladığı sindirme ve baskı politikasını bu kez Meclis’te grubu bulunan bir partiye karşı kullanmış, baskı artık Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni hedef alan bir hal almıştır.

Meclis’te “Darbe Araştırma Komisyonu”na çağrılan bir ismin aynı gün içerisinde gözaltına alınması gayri-meşru bir durumdur.

15 Temmuz darbe girişiminin arkasına saklanarak, AKP darbesinin her alanda kendini gösterdiği bu sürecin bir adımı olarak değerlendirilmesi gereken Diyarbakır Büyükşehir Belediye eş başkanının gözaltına alınması, artık Meclis’in ve seçilmişlerin hiçbir hükmünün olmadığı bir rejime doğru gidildiğinin somut kanıtıdır.

AKP, ülkemizi baskı ve zor kullanarak yönetmeye çalışmaktadır.

Güneydoğu’da yaşanan çatışma ortamının daha da derinleşerek devam edeceğinin göstergesi olan bu durum, ülkemizi daha büyük felaketlere götürecektir.

Bu gayri-meşru gözaltı uygulamasını protesto ediyor, bu durumun son bulması gerektiğini bir kez daha ifade ediyoruz.”