Komünistlerden Gaziantep açıklaması: Bu katliamların arkasındaki güçler ve niyetler görülmeli

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) Merkez Komitesi bir açıklama yayınlayarak Gaziantep yaşanan katliamı kınadı.

Komünistlerden Gaziantep açıklaması: Bu katliamların arkasındaki güçler ve niyetler görülmeli

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) Merkez Komitesi bir açıklama yayınlayarak Gaziantep yaşanan katliamı kınadı.

TKH tarafından yapılan “Bu katliamların arkasındaki güçler ve niyetler görülmeli” başlıklı açıklamada Ortadoğu yaşanan svaşlara ve yıkıma dikkat çekilip “Ülkemizi de saran bu ateşin baş sorumlusu emperyalizmden başkası değildir.” denilirken “Bununla birlikte, ülkemizi emperyalizm çıkarları uğruna Ortadoğu’da yaşanan yıkımın bir parçası haline getirmesi ve cihatçı çeteleri desteklemesi nedeniyle işbirlikçi AKP iktidarı da sorumludur.” ifadeleri kullanıldı.

“Türk, Kürt, Arap bütün emekçi halklar emperyalizme ve gerici cihatçılara karşı ortak bir mücadele hattı içinde olmalıdır.” denilen açıklamanın tam metni şöyle:

BU KATLİAMLARIN ARKASINDAKİ GÜÇLER VE NİYETLER GÖRÜLMELİ

Gaziantep’te 50 yurttaşımızın yaşamını yitirdiği bombalı katliamın anlamını ülke emekçilerimiz iyi görmelidir. 1 yıldır ülkemizin büyük kentlerinde patlatılan bombalar ve sonrasında yaşanan darbe girişimi ile bugün yine Gaziantep’te yaşanan barbarca saldırı ülkemizi bir içsavaşa sürükleme senaryoları olarak okunmak durumundadır.

Yaşanan bu sürecin arkasındaki büyük güçler net olarak görülmelidir. Bütün bu yaşananların, Ortadoğu’da süren savaş ve yıkımla doğrudan ilgisi bulunmaktadır. Emperyalizm, Ortadoğu’da yıkım, işgal ve parçalama işine girişmiş, Ortadoğu halklarını mezhep savaşı içine sürüklemiş, gerici cihatçıları tetikçi olarak ve aynı zamanda bölgeye müdahalenin zeminini oluşturmak için kullanmıştır.

Ülkemizi de saran bu ateşin baş sorumlusu emperyalizmden başkası değildir.

Bununla birlikte, ülkemizi emperyalizm çıkarları uğruna Ortadoğu’da yaşanan yıkımın bir parçası haline getirmesi ve cihatçı çeteleri desteklemesi nedeniyle işbirlikçi AKP iktidarı da sorumludur.

Gaziantep’te yaşanan barbarca saldırı sonrası yaşamını yitiren yurttaşlarımızın ailelerine sabırlar diliyoruz.

Bu barbarlığa, gericiliğe, emperyalizme ve ülkemizi bu noktaya getiren AKP düzenine karşı mücadele yükseltilmeli.

Bu katliamların arkasındaki güçler ve niyetler görülmeli.

Türk, Kürt, Arap bütün emekçi halklar emperyalizme ve gerici cihatçılara karşı ortak bir mücadele hattı içinde olmalıdır.

Türkiye Komünist Hareketi
Merkez Komitesi