Komünistlerden çağrı: Tarık Akan'ı uğurluyoruz...

Türkiye Komünist Hareketi, geçtiğimiz gün kaybettiğimiz usta oyuncu Tarık Akan'ın Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde yapılacak anma töreni için çağrıda bulundu.

Komünistlerden çağrı: Tarık Akan'ı uğurluyoruz...

Türkiye Komünist Hareketi (TKH), geçtiğimiz gün kaybettiğimiz usta oyuncu Tarık Akan’ın Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde yapılacak anma töreni için çağrıda bulundu.

“Ölümünden önce Yılmaz Güney’e verdiği “Mücadele hiç bitmeyecek” sözünü tekrarlayan Tarık Akan’a bizim de sözümüz olsun: Senin, Nurettin’in, Şivan’ın, Seyit Ali’nin mücadelesi hiç bitmeyecek…” diyen Türkiye Komünist Hareketi’nin çağrısının tam metni şu şekilde;

“Hayatı boyunca ilericilik ve aydınlanma çizgisinden taviz vermeyen, emekçi halkın dostu, sinema sanatçısı dostumuz Tarık Akan’ı son yolculuğuna uğurluyoruz. Tüm TKH üye ve dostlarını Tarık Akan’ı uğurlama törenine katılmaya davet ediyoruz.

Her zaman halkının ve emekçilerin yanında yer almayı tercih etmiş olan Akan; bugün sermaye temsilcilerinin ve gericilerin önünde el pençe duranlara inat, onurumuz olmaya hep devam edecek.

Ölümünden önce Yılmaz Güney’e verdiği “Mücadele hiç bitmeyecek” sözünü tekrarlayan Tarık Akan’a bizim de sözümüz olsun: Senin, Nurettin’in, Şivan’ın, Seyit Ali’nin mücadelesi hiç bitmeyecek…

TÜRKİYE KOMÜNİST HAREKETİ

Genel Merkez

Not: Tarık Akan’ı anmak üzere bugün saat 14:00’da Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde buluşulacaktır.”