Komünistlerden Bahçelievler katliamı açıklaması

Bahçelievler katliamı ile ilgili TKH açıklama yayınladı.

Komünistlerden Bahçelievler katliamı açıklaması

8 Ekim 1978’de Ankara Bahçelievler’de 7 TİP’li gencin faşistler tarafından katledilmesi ile ilgili Türkiye Komünist Hareketi (TKH) bir açıklama yayınladı.

Açıklama şu şekilde:

Katledilen 7 TİP üyesi gencimizi anıyoruz…

8 Ekim 1978…

Türkiye İşçi Partisi üyesi 7 gencin Abdullah Çatlı, Haluk Kırcı gibi faşistlerce katledildiği “Bahçelievler Katliamı”nın üzerinden 38 yıl geçti.

8 Ekim 1978 günü, silahlı faşistler Ankara’nın Bahçelievler semtinde 7 TİP’li genci, Serdar Alten, Hürcan Gürses, Efraim Ezgin, Latif Can, Osman Nuri Uzunlar, Faruk Erzan ve Salih Gevence’yi katlettiler.

Devrimcileri katleden katiller yıllarca korundu, kollandı ve salıverildi.

Türkiye’deki kontrgerilla örgütlenmesinde sayısız cinayeti bizzat işleyen faşist katil Haluk Kırcı, tüm kirli siciline rağmen salıverildi.

Uyuşturucu ticareti ile de adını duyuran, “katliamın planlayıcısı” faşist katillerden Abdullah Çatlı salıverildikten sonra Susurluk kazasında ölmüş, ilerici kimliği ile bilinen savcı Doğan Öz’ü katleden İbrahim Çiftçi ise, MHP Genel Başkanlığı’na da aday olmuştu.

Geri kalan katiller, 2012 Temmuz ayında AKP’nin 3. Yargı paketi ile tahliye edilmişti.

Katilleri salıveren bu gerici zihniyetin, ardı arkası kesilmeyen ve iktidar tarafından desteklenen bu katliamların sorumluları bellidir.

38 yıl sonra 7 TİP üyesi devrimci gencimizi anarken, ülkenin içine girdiği karanlığa karşı verdiğimiz mücadeleyi yükseltiyoruz.

Karanlığa boyun eğmiyoruz!

TÜRKİYE KOMÜNİST HAREKETİ

8 Ekim 2016
Anma Programı:

Kırklareli: 8 Ekim 2016, Cumartesi, Saat: 13.00
Ankara: 8 Ekim 2016, Cumartesi, Saat: 13.00, Karşıyaka
Yenişehir/Bursa: 8 Ekim 2016, Cumartesi, Saat: 14.00, Santral Park
Çorum: 9 Ekim 2016, Pazar, Saat:14.00