Komünistlerden #Ankara #Kızılay saldırısı açıklaması: 3. Ankara Katliamı, AKP eliyle kurulan rejimin kanlı fotoğrafıdır!

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) Ankara Kızılay Meydanı'nda gerçekleştirilen saldırıyla ilgili bir açıklama yayınladı.

Komünistlerden #Ankara #Kızılay saldırısı açıklaması: 3. Ankara Katliamı, AKP eliyle kurulan rejimin kanlı fotoğrafıdır!

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) Ankara Kızılay Meydanı’nda gerçekleştirilen saldırıyla ilgili bir açıklama yayınladı.

TKH Merkez Komitesi imzasıyla yapılan açıklamada, “Bu akşam Ankara’da yaşanan bombalama ülkemizde yaşanan katliamlara bir yenisini daha eklemiştir. 3. Ankara Katliamı olarak tarihe geçecek bu katliam yine bir terör saldırısı olarak meydana gelmiştir.” denilirken “Bu katliamların amacı ve faili kadar bu katliamlara zemin hazırlayan politik sürecin de en az bunlar kadar önemli olduğunun halkımız tarafından açık olarak değerlendirilmesi gerekmektedir. Bu zemin 14 yıllık AKP iktidarı eliyle örülmüştür.” ifadeleriyle AKP’nin sorumluluğuna vurgu yapıldı.

Açıklamada “Huzur, istikrar, dönüşüm, yeni Türkiye, 2023 vizyonu yalanlarıyla ülkemize dayatılan bu rejimin emekçi halkımıza büyük bir yıkım yaşattığının görülmesi için kaç katliam daha yaşanacaktır?” diye sorulurken gerici ve işbirlikçi bir rejimin kuruluşuna imza atan AKP iktidarının, katliamlar ülkesi haline gelen bu tablonun sorumluluğundan kaçamayacağı ifade edildi.

TKH Merkez Komitesi tarafından yapılan açıklama, “Türkiye Komünist Hareketi olarak, bu terör saldırısını kınıyor ve lanetliyoruz. Yaralanan bütün yurttaşlarımıza geçmiş olsun diyor, yaşamını yitirenlerin ailelerine sabırlar diliyoruz.” ifadeleriyle son buldu.

Açıklamanın tam metni ise şöyle;

3. Ankara Katliamı, AKP eliyle kurulan rejimin kanlı fotoğrafıdır!

Bu akşam Ankara’da yaşanan bombalama ülkemizde yaşanan katliamlara bir yenisini daha eklemiştir. 3. Ankara Katliamı olarak tarihe geçecek bu katliam yine bir terör saldırısı olarak meydana gelmiştir.

Nedenleri, failleri ve kimlerin yönlendirdiği gibi soruların yanıtları yakın zamanda elbette açığa çıkacaktır. Ancak siyaseten ülkemizin bugün gelmiş olduğu yer ya da başka bir deyişle ülkemizin AKP eliyle felakete sürüklendiğinin açık kanıtı bu tablonun ta kendisidir.

Bu katliamların amacı ve faili kadar bu katliamlara zemin hazırlayan politik sürecin de en az bunlar kadar önemli olduğunun halkımız tarafından açık olarak değerlendirilmesi gerekmektedir. Bu zemin 14 yıllık AKP iktidarı eliyle örülmüştür.

Halkımız gerçekleri görmelidir.

AKP eliyle kurulan gerici rejim, ülkemizde büyük dönüşümün değil katliamlarla var olan karanlık bir rejimin bizatihi kendisi olarak bilinmelidir. Huzur, istikrar, dönüşüm, yeni Türkiye, 2023 vizyonu yalanlarıyla ülkemize dayatılan bu rejimin emekçi halkımıza büyük bir yıkım yaşattığının görülmesi için kaç katliam daha yaşanacaktır?

İktidar koltuğunda oturanların üzerinde bu katliamların büyük vebali bulunmaktadır. Gerici ve işbirlikçi bir rejimin kuruluşuna imza atan AKP iktidarı, katliamlar ülkesi haline gelen bu tablonun sorumluluğundan kaçamaz. Ülkemizin yaşadığı acıların sorumluları mutlaka hesap verecektir.

Ülkemiz emperyalizmin boyunduruğundan ve gerici AKP iktidarı eliyle kurulan bu karanlık rejimden kurtulmadıkça katliamlar son bulmayacaktır.

Türkiye Komünist Hareketi olarak, bu terör saldırısını kınıyor ve lanetliyoruz.

Yaralanan bütün yurttaşlarımıza geçmiş olsun diyor, yaşamını yitirenlerin ailelerine sabırlar diliyoruz.

Türkiye Komünist Hareketi
Merkez Komitesi