Komünistlerden Ağar'a yanıt: Katillerin, işkencecilerin, faşistlerin günahı çıkmaz!

Türkiye Komünist Hareketi'nden Mehmet Ağar'a yanıt.

Komünistlerden Ağar'a yanıt: Katillerin, işkencecilerin, faşistlerin günahı çıkmaz!

Bugün Meclis darbe komisyonunda Türkiye solu ve Türkiye Komünist Partisi ile ilgili açıklamalarda bulunan Mehmet Ağar’a Türkiye Komünist Hareketi (TKH) tarafından sert bir yanıt verildi.

Mehmet Ağar kendini aklayamaz

Yapılan açıklamada, komisyonda yaptığı konuşma ile geçmişteki suçlarından kendini aklamaya çalışan Ağar’a dönük “Bu ülkede komünistlere, sosyalistlere, devrimcilere karşı yıllarca baskının, şiddetin, işkencenin yargısız infazların, haksızlığın ve hukuksuzluğun faillerinden birinin bu sözleri kendisini aklamayacaktır.” denildi.

“Solcular temiz fikir insanlarıdır, Mehmet Ağar ya sen?” başlıklı açıklamada, “Emniyet Müdürlüğünüzde, İçişleri Bakanlığınızda ve devlet görevlerinizde yaşanan işkenceleri, yargısız infazları, hukuksuzlukları ve gözaltında kayıpları unutturamayacaksınız.” ifadeleri yer aldı.

Bugün yapılan açıklamanın tam metni şu şekilde:

Solcular temiz fikir insanlarıdır, Mehmet Ağar ya sen?

Mehmet Ağar, 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu’nda itirafta bulunmuş: “Zaten sol örgütler de bizim sandığımızın tersine, zararsız, eline bıçak almamış insanlar çıktı. Kabul etmek lazım ki temiz fikir adamlarıydı. SSCB dağılınca da zaten TKP desteği çekildi. Solcuların şiddete bulaştığı önyargısını yıllarca gözümüzde büyüttük.” demiş.

Hem de hiç utanmadan.

Bu ülkede komünistlere, sosyalistlere, devrimcilere karşı yıllarca baskının, şiddetin, işkencenin yargısız infazların, haksızlığın ve hukuksuzluğun faillerinden birinin bu sözleri kendisini aklamayacaktır.

Biz sizi iyi biliyoruz.

1000 operasyonu kime yaptığınızı unutmadık!

1982 yılında şube müdürü olduğunuz İstanbul Emniyeti’nde yoldaşımız TKP yöneticisi Mustafa Hayrullahoğlu’nun (Deniz yoldaş) işkenceyle katledilmesini ve daha nice yoldaşımızın gördüğü işkenceleri unutmadık!

Emniyet Müdürlüğünüzde, İçişleri Bakanlığınızda ve devlet görevlerinizde yaşanan işkenceleri, yargısız infazları, hukuksuzlukları ve gözaltında kayıpları unutturamayacaksınız.

Solcular yurtseverdir!

Peki siz solcuları düşman görerek kime hizmet ettiğinizi hiç sorguladınız mı?

Faşizme mi, emperyalizme mi, gericiliğe mi?

Katillerin, işkencecilerin, faşistlerin günahı çıkmaz!”