Komünistlerden açıklama: Gericinin Halep yalanlarına inanma!

Türkiye Komünist Hareketi Halep üzerinden gericiler tarafından başlatılan yalan kampanyasına karşı bir açıklama yayınladı.

Komünistlerden açıklama: Gericinin Halep yalanlarına inanma!

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) Halep üzerinden gericiler tarafından başlatılan yalan kampanyasına karşı bir açıklama yayınladı.

“Gericinin Halep yalanlarına inanma” başlıklı açıklamada “AKP medyası ve gericiler, Halep’te “katliam, insanlık dramı, kadınlara tecavüz” diye yaygara kopartıyorlar.” denildi ve Suriye’de kendilerine muhalif diyen cihatçılar emperyalizmin maşası olduğu vurgulandı.

Açıklamanın tamamı şu şekilde:

Gericinin Halep yalanlarına inanma!

Suriye Ordusu, 4 yıldır cihatçı çetelerin işgali altındaki Halep kentini kurtarmak üzere.

AKP medyası ve gericiler, Halep’te “katliam, insanlık dramı, kadınlara tecavüz” diye yaygara kopartıyorlar.

Yalan!

Suriye Ordusu’nun Halep’i geri alması sonucu sınırımıza tek bir mülteci bile gelmemiştir.

Unutulmamalı ki, daha önce ÖSO, El Nusra, Ahrar-u Şam ve IŞİD Suriye’de kentleri ele geçirdiğinde milyonlarca insan mülteci olmuş, yaşadıkları yerleri terk etmişti. Tersine bugün Halep’te halk cihatçılardan kaçıp Suriye Devleti’ne sığınıyor.

Bugün Suriye’de yaşayan halkın büyük çoğunluğu Suriye devletinin hakim olduğu kentlerde yaşamaktadır.

Yabancı cihatçı militanlar Suriye’yi işgal etmiştir. Kentleri yıkmış, insanları katletmiş, her yeri yağmalamıştır. 60 bine yakın yabancı uyruklu militanın Suriye savaşında ölmesi bu gerçeği açıkça gösteriyor.

Suriye’de kendilerine muhalif diyen cihatçılar emperyalizmin maşasıdır. Emperyalizmin ve Siyonist İsrail yönetiminin çıkarları için savaşmaktadırlar.

Halkımız gerçekleri görmelidir!”