Komünistlerden açıklama: Bugünkü tablo darbe rejiminden başka bir şey değildir!

Türkiye Komünist Hareketi bugün yaşanan HDP gözaltıları ve tutuklamaları ile ilgili bir açıklama yayınladı.

Komünistlerden açıklama: Bugünkü tablo darbe rejiminden başka bir şey değildir!

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) bugün HDP milletvekillerinin gözaltına alınması ve sonrasındaki gelişmeler ile ilgili bir açıklama yayınladı.

“AKP bu ülkeyi baskı altına alamayacak” başlıklı açıklamada AKP iktidarının Meclis’i tamamen yok sayan bir yönelim içerisine girdiği vurgulanırken, “FETÖ darbe girişiminin Meclis’i bombalaması ile bugün Meclis’te grubu bulunan bir partinin milletvekillerinin gözaltına alınması aynı şeydir” denildi.

Açıklamada aynı zamanda bugün sabah saatlerinde Diyarbakır’da yaşanan patlamaya da değinilerek, ülkemizdeki şiddet ve terör ortamının temel sebebinin AKP iktidarı olduğu dile getirildi.

Açıklamanın tam metni şu şekilde:

“Gerici AKP rejimi: Baskı, hukuksuzluk, şiddet…

AKP bu ülkeyi baskı altına alamayacak!

Bugün HDP milletvekillerinin gözaltına alınıp tutuklanmaya başlaması ve Meclis’te grubu bulunan bir partinin genel merkez binasının basılması AKP eliyle kurulan yeni rejimin temel karakterini bir kez daha göstermiştir. “İleri Demokrasi” adıyla yola çıktığını iddia eden gerici AKP iktidarının açık bir dikta rejimini uygulamaya koyduğu bir gerçeklik karşımızda durmaktadır.

Bugünkü tablo darbe rejiminden başka bir şey değildir.

FETÖ darbe girişiminin Meclis’i bombalaması ile bugün Meclis’te grubu bulunan bir partinin milletvekillerinin gözaltına alınması aynı şeydir. AKP iktidarı Meclis’e darbe yapmıştır.
Bu durum AKP iktidarının yeni bir uygulaması değildir. Ergenekon, Balyoz, Odatv gibi geçmiş dönemlerde yaşanan uygulamaların bir benzerini bugün de görmüş bulunuyoruz.
AKP, baskıyı, hukuksuzluğu, adaletsizliği, yargıyı siyasi bir araç olarak kullanmayı alışkanlık haline getirmiştir.

Bugün yargıyı bir siyasi araç olarak kullanarak Meclis’te grubu bulunan bir partiye siyasi bir operasyona girişmek hukuk devleti kılıfına sığmaz, olsa olsa hukuk kılıfıyla ve polis gücüyle darbe uygulamasıdır. Bütün bunlardan daha manidar olan ise dün Dolmabahçe mutabakatı ile yan yana gelip bugün böylesi bir adımın atılmış olmasıdır.

Bunlarla birlikte bugün sabah saatlerinde Diyarbakır’da patlayan bomba ve terör saldırısı ülkemizin nereye getirildiğini yeterince göstermektedir. Terörü, şiddeti, savaşı ve hukuksuzluğu yaşatan bir rejimin ve bu terör saldırısının sorumluları da bellidir.

AKP ülkemizi işte bu hale getirmiştir.

Emekçi halkımız, gerçekleri iyi bilmektedir. AKP eliyle kurulan bu rejimin sahiplerini, emperyalizmin desteğini, tırmandırılan terör ve savaş ile bu günlere nasıl gelindiği çok iyi görülmektedir.

Baskıyı, hukuksuzluğu, şiddeti ve yargıyı iktidarda tutunmak için bir enstrüman haline getirmiş AKP’yi iyi biliyoruz. Bugün HDP milletvekillerine uygulanan bu girişim yarın Türkiye’ye uygulanacaktır.

Bu siyaset ülkemizi savaşa ve yıkıma götürmektedir. Ülkemizin emekçi halkı AKP’nin başkanlık hevesini kursağında bırakmalıdır.

Partimiz Türkiye Komünist Hareketi, gözaltı ve tutuklamaları bir kez daha kınarken, tüm gözaltıların serbest bırakılması gerektiğini yineler.”