Komünistlerden 2 Temmuz açıklaması: Sivas’ın çığlığı susmuyor!

Sivas Katliamı bu barbarlığın ilk adımıydı.

Komünistlerden 2 Temmuz açıklaması: Sivas’ın çığlığı susmuyor!

Türkiye Komünist Hareketi, 2 Temmuz 1993’de 35 aydınımızın yakılarak katledildiği gerici kalkışma ile alakalı bir açıklamada bulundu.

“Sivas Katliamı, 23 yıl önce yaşanmış kara bir geçmiş olarak değil, bugün yaşanan katliamların da başlangıcı olması nedeniyle asla unutulmamalıdır.” denilen açıklamanın tam metni şu şekilde;

“Sivas’ın çığlığı susmuyor!

2 Temmuz 1993 yılında Sivas’ta gerici bir kalkışma sonucu 35 aydınımızın yakılarak katledildiği Sivas Katliamı üzerinden 23 yıl geçti. 23 yıllık zaman zarfında bu insanlık dışı katliamın failleri tam olarak bulunamamış, Sivas davası ise AKP iktidarı döneminde zaman aşımına uğratılarak faillerin yargılanmasının önüne geçilmiştir. Zaman aşımına karşı yapılan itirazı görüşecek Yargıtay mahkemesinde yakanların avukatlığını üstlenenlerin bulunması ise büyük bir skandal olarak ortada durmaktadır.

Bundan 23 yıl önce Sivas Madımak Oteli’ni benzin bidonlarıyla ateşe veren bu yobazların avukatlığını üstlenenler, AKP kurucuları ve bazıları ise bakan ve milletvekili koltuklarında gerici faşizmin temsilcileri olarak karşımıza çıktılar.

Sivas’ın hesabı görülmedi!

Sivas Katliamı, 23 yıl önce yaşanmış kara bir geçmiş olarak değil, bugün yaşanan katliamların da başlangıcı olması nedeniyle asla unutulmamalıdır.

12 Eylül askeri darbesinin desteği ile büyüyen gericilik, tarikat-cemaat örgütlenmesiyle toplumsal zemin kazanmış AKP ile birlikte iktidar olmuştu. Türkiye’de dönüşüm adıyla desteklenen bu gerici siyasal hareket, emperyalizmin çıkarları doğrultusunda ülkemizde karşı-devrimci bir sürecin adı olmuş, başta Suriye olmak üzere Ortadoğu’da yıkımın ve mezhepçi dış politikanın koç başı olarak işlev görmüştür.

Bu açıdan dün Sivas’ta yakanlar, bugün Suriye’de cihatçı terör olarak karşımıza çıkmış, bu terör en son İstanbul Atatürk Havalimanı’nda yaşanan katliamla kendini bir kez daha göstermiştir.

Sivas Katliamı bu barbarlığın ilk adımıydı.

23 yıl önce Sivas’ta yaşanan katliamı unutmadık.

Sivas’ın hesabı daha görülmedi. Sivas’ta 35 insanımızın ışığı aydınlık Türkiye mücadelemizin meşalesidir.”