Komünistlerden #1Mayıs ve #Gaziantep saldırısı açıklaması

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) Gaziantep İl Örgütü 1 Mayıs ve kentte gerçeklenen bombalı saldırının ardından bir açıklama yaptı.

Komünistlerden #1Mayıs ve #Gaziantep saldırısı açıklaması

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) Gaziantep İl Örgütü 1 Mayıs ve kentte gerçeklenen bombalı saldırının ardından bir açıklama yaptı.

Gaziantep’te sabah saatlerinde Emniyet Müdürlüğü’nü hedef alan saldırının ardından tüm kentte aranan araçta bomba olması ihtimali nedeniyle iptal edilen 1 Mayıs mitinginin ardından komünistler TKH Gaziantep İl Örgütü binasında bir araya gelerek 1 Mayıs kutlamasını gerçekleştirdi ve bir açıklama yaptı.

Kentte aranan aracın yeni bir bombalı saldırıda kullanılması ihtimali nedeniyle TKH Gaziantep İl Örgütü binasında bir toplantıyla 1 Mayıs kutlaması yapan komünistler, Türkiye’de patlayan bombalar ve roketlerin AKP’nin savaş politikalarının bir sonucu olduğunu vurguladıkları açıklamada, “Bizler bu ülkenin Aydınlık ve Sosyalist Cumhuriyet’in kurucusu olacak işçiler, devrimciler, komünistler ülkemizi karanlığa teslim etmeyeceğiz, karanlığa ve faşizme boyun eğmeyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

“Gericiler değil, İşçiler baş olacak!”

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) Gaziantep İl Örgütü 1 Mayıs ve kentte gerçeklenen bombalı saldırının ardından yaptığı açıklamanın tam metni şöyle;

Gericiler değil, İşçiler baş olacak!

Akp eliyle katliamlar ülkesine dönüştürülen ülkemizde bugün yine bir saldırı daha yaşandı ve 1 Mayıs kana bulandı. Her şeyden önce yaşanan bu saldırıyı her kim tarafından yapılmış olursa olsun kınıyor; ölen ve yaralanan vatandaşlarımızın ailelerine başsağlığı diliyoruz.

Bugün şehrimizde yaşanan bu terör saldırısı Suruç’ta başlayıp Ankara saldırılarıyla devam eden saldırılardan ve Kilis’e atılan bombalardan ayrı düşünülemez. Biz biliyoruz ki, bu saldırı Akp iktidarının savaşı kışkırtan Ortadoğu politikalarının ve 14 yıldır artarak sürdürdükleri dinci gerici politikalarının ürünüdür.

Bilinmelidir ki, bizler bu ülkenin Aydınlık ve Sosyalist Cumhuriyet’in kurucusu olacak işçiler, devrimciler, komünistler ülkemizi karanlığa teslim etmeyeceğiz, karanlığa ve faşizme boyun eğmeyeceğiz.

Yaşasın işçilerin ve emekçilerin bayramı 1 Mayıs!
Yaşasın Devrim ve Sosyalizm!

Türkiye Komünist Hareketi
Gaziantep İl Örgütü