Komünistlerden 10 Ekim açıklaması: Katliamların hesabını sormak için mücadeleyi yükselteceğiz!

Türkiye Komünist Hareketi 10 Ekim Ankara katliamının yıldönümünde bir açıklama yayınladı.

Komünistlerden 10 Ekim açıklaması: Katliamların hesabını sormak için mücadeleyi yükselteceğiz!

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) 10 Ekim Ankara katliamı ile ilgili bir açıklama yayınladı.

Açıklamada “hayatını kaybeden 107 kardeşimizin anısı önünde saygıyla eğiliyoruz” denilirken, ülkemizdeki bombalı saldırıların ve katliamların AKP ve emperyalizm bölge politikalarının sonucu olduğu vurgulandı.

Açıklamada aynı zaman da 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında AKP’nin OHAL’den istifade ederek Türkiye’nin ilericilerini baskı altına almaya çalıştığı, 10 Ekim anmalarına polis saldırılarının da bu sebeple gerçekleştiği ifade edildi.

Bugün yapılan açıklamanın tam metni şu şekilde:

10 Ekim katliamında kaybettiğimiz kardeşlerimizi unutmadık…

Katliamların hesabını sormak için mücadeleyi yükselteceğiz!

Bundan tam bir yıl önce Ankara Garı önünde gerçekleşen katliamda hayatını kaybeden 107 kardeşimizin anısı önünde saygıyla eğiliyoruz.

Katliamlarla hatırlayacağımız bir dönemin en kara günlerinden biri olan 10 Ekim, sadece kardeşlerimizi aramızdan almakla kalmamış; patlamaların hemen ardından yaralıların üzerine atılan gaz bombalarıyla, medyada katliamın hemen sonrasındaki dakikalarda yükselen “kendilerini patlattılar” hezeyanlarıyla, konu ile ilgili sürdürülen soruşturmanın akıbetiyle, katliamın yıl dönümünde yapılmak istenen anma eylemlerine müdahaleler ile yaşanılan acının daha da katmerlenmesine neden olmuştur.

AKP iktidarının ve emperyalizmin bölge politikalarının açık bir sonucu olarak gerçekleşen saldırılar 10 Ekim Katliamı’yla başlamamış, 10 Ekim Katliamı’yla da bitmemiştir. Diyarbakır’da patlayan bombalar, Suruç ile, 10 Ekim ile devam etmiş; Sabiha Gökçen Havaalanı, Sultanahmet, Merasim Sokak, Güvenpark, İstiklal Caddesi, Vezneciler, Atatürk Havaalanı, pek çok saldırının sadece hatırda kalmış olanları olarak simgeleşmiştir.

15 Temmuz darbe girişimi bahane edilerek OHAL koşulları AKP iktidarı tarafından bu ülkenin ilerici güçlerine saldırının bir aracı haline getirilmektedir. Yaşanan katliamların üstü örtülürken, diğer yandan Kürt illeri başta olmak üzere ülkenin her yerinde bombalar patlamaya devam etmektedir.

Ölen, yaralanan her canımızın hesabını sormak için ve ülkemizdeki bu karanlık tabloyu yırtıp atmak için mücadeleyi yükseltmek boynumuzun borcudur.

TÜRKİYE KOMÜNİST HAREKETİ

Genel Merkez

10 Ekim 2016″