TKH: "Halkımızı bu lanet düzene ve gidişata teslim olmamaya çağırıyoruz."

Türkiye Komünist Hareketi, dün İstanbul’da gerçekleşen bombalı saldırıya dair açıklama yayınladı. “Faili kim ve amacı ne olursa olsun gerçekleşen bu bombalı saldırılar adlı adınca terör katliamları olarak ülkemiz tarihinin kara sayfalarında yerini alacaktır.” denilen açıklamada vatandaşlarımızın bu düzene ve gidişata teslim olmamaya çağrıldı. Açıklamanın tamamı şu şekilde: “Basına ve Kamuoyuna, İstanbul’da gerçekleşen bombalı saldırıları lanetliyoruz! Ülkemiz,... View Article

TKH:

Türkiye Komünist Hareketi, dün İstanbul’da gerçekleşen bombalı saldırıya dair açıklama yayınladı.

“Faili kim ve amacı ne olursa olsun gerçekleşen bu bombalı saldırılar adlı adınca terör katliamları olarak ülkemiz tarihinin kara sayfalarında yerini alacaktır.” denilen açıklamada vatandaşlarımızın bu düzene ve gidişata teslim olmamaya çağrıldı.

Açıklamanın tamamı şu şekilde:

“Basına ve Kamuoyuna,

İstanbul’da gerçekleşen bombalı saldırıları lanetliyoruz!

Ülkemiz, İstanbul Dolmabahçe’de gerçekleşen bombalı saldırılarla yeni bir katliamla karşı karşıya kalmış, yüzlerce yaralının olduğu ve 38 kişinin yaşamını yitirdiği bu saldırılarla bir kez daha kan gölüne çevrilmiştir.

2015 Haziran’ından itibaren yaşanan 24 bombalı katliama bir yenisi daha eklenmiştir.

Öncelikle gerçekleştirilen bu terör saldırısını lanetliyor, yaşamını yitiren yurttaşlarımızın ailelerine başsağlığı diliyoruz.

Faili kim ve amacı ne olursa olsun gerçekleşen bu bombalı saldırılar adlı adınca terör katliamları olarak ülkemiz tarihinin kara sayfalarında yerini alacaktır.

Bu bombalı saldırıların da failleri önümüzdeki günlerde ortaya çıkacaktır. Ancak bundan daha önemlisi, ülkemizin bu noktaya nasıl geldiği ve nedenleri bugün üzerinde durulması gereken en önemli konudur. Emperyalistler ve gerici terör örgütleri ile gerçekleşen işbirliğinin sonucunda, ülkemizi bombalara ve katliamlara teslim eden AKP iktidarı, ülkemizin kan gölüne çevrilmesinde bu saldırıların failleri kadar sorumluluk taşımaktadır.

Son 1,5 yıldır yaşanan 24 bombalı katliamla sarsılan ülkemizin bu hale nasıl getirildiği tartışılmazken, yaşanan katliamları “başkanlık rejimine geçiş” için gerekçe olarak hemen gündeme getirilmesi ise AKP iktidarının ve yandaşlarının zihniyetini yeterince göstermektedir.

Bugün katliamlardan beslenen bir siyasi iktidarla karşı karşıya kaldığımız açıktır.

Bir kez daha İstanbul’da gerçekleşen bombalı saldırıları lanetliyor, halkımızı bu lanet düzene ve gidişata teslim olmamaya çağırıyoruz.”

TÜRKİYE KOMÜNİST HAREKETİ

11 Aralık 2016