Komünistler Gaziosmanpaşa'da

Türkiye Komünist Hareketi Gaziosmanpaşa İlçe Örgütü dün yapılan etkinlik ile açıldı.

Komünistler Gaziosmanpaşa'da

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) Gaziosmanpaşa İlçe Örgütü dün yapılan etkinlik ile açıldı. Açılış çok sayıda üye ve TKH dostlarının katılımı ile gerçekleştirildi.

Etkinlik TKP’nin 96. kuruluş yıl için hazırlanan videonun izlenmesiyle başladı.

2016-10-16-photo-00001364“Örgütü kurmak gerekli demiştik. Şimdi bunu yapıyoruz”

İlk olarak TKH MK üyesi ve Gaziosmanpaşa İlçe Örgütü sorumlusu Gökmen Kılıç söz alarak, “Yaklaşık bir yıl önce ‘Yolumuza Devam Ediyoruz’ diyerek başlamıştık. O zaman yaptığımız tartışmalardan biri de örgütü kurmak üzerineydi. Örgütü Kurmak teknik bir mesele olarak görülemez. Parti’nin siyasi, ideolojik, örgütsel ve eylemsel birliğini gerektirir. Biz örgütü kurmaktan bunu anlıyoruz ve bu yolda ilerliyoruz. Geride bıraktığımız bir yılda Partimizin bu anlamda ciddi mesafe aldığını görüyoruz.” diyerek bitirdi.

“İlerici, laik, sosyalist bir Cumhuriyet için mücadele etmeliyiz2016-10-16-photo-00001362

Daha sonra söz alan TKH MK üyesi Hüsnü ATLIKAN ülkemizde dinci ideolojinin emperyalizm tarafından palazlandırıldığını söyleyerek, “Türkiye’de, Doğu Avrupa’da, Suriye ve Ortadoğu coğrafyasında emperyalist güçler çıkarları için yüz binlerce insanı katletmişlerdir. Buna ancak örgütlenerek dur diyebiliriz.” dedi. Son olarak sözlerini TKH’nin 6 Kasım’da Bostancı Gösteri Merkezi’nde “Karanlığa Boyun Eğme. Laiklik İçin Buluşuyoruz.” başlıklı etkinliğine çağrı yaparak sonlandırdı.

Etkinliğe gençlerin katılımı dikkat çekiciydi

Etkinlikte dikkat çeken şeylerden biri de gençlerin yoğun katılımıydı. Özellikle Lise öğrencilerinin etkinliğe yoğun biçimde katılım sağladığı görüldü.

2016-10-16-photo-00001363Etkinliğe parti dostları ve siyasi parti temsilcileri de katıldı

Açılış etkinliğine birçok tarihsel TKP ve İGD üyesi katılarak dayanışma içinde olmak istediklerini belirttiler.

HDP Gaziosmanpaşa İlçe yöneticileri ve CHP Gençlik Kolları üyeleri, Sokak Kültür Merkezi üyeleri de açılışa gelerek desteklerini ilettiler.